Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový chlebíček s pekany, medem a pomerančovou kůrou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 122 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny78,37 g
Tuky153,01 g
Vláknina44,90 g
Cholesterol 939 mg
Sodík 388 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy498,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni zbavenou semínek nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru, přilijeme mléko a rozmixujeme na hladkou hmotu. Krok 2: Vejce s cukrem a medem dobře prošleháme, přidáme rozpuštěné máslo, rum a rozmixovanou dýni.
Přisypeme obě mouky smíchané s kořením, špetkou soli a pomerančovou kůrou. Rozinky propláchneme a okapané přidáme do těsta.
Hrst pekanů dáme stranou. Zbytek ořechů posekáme nahrubo a vmícháme do těsta. Krok 3: Formu na chlebíček vystříkáme nebo vymažeme tukem a nalijeme do ní stejnoměrně těsto. Na povrch těsta rozložíme odložené pekanové ořechy.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.
Před podáváním necháme vychladnout. Chlebíček je výborný samotný, ale můžeme ho podávat s medovým máslem nebo sladkým tvarohem.

Zveřejněno 18. 9. 2019 15:35

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chlebíček s pekany, medem a pomerančovou kůrou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9KZY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový chlebíček s pekany, medem a pomerančovou kůrou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9KZY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vánoční dynovy chlebíček s orechy

Suroviny:
dýně hokkaido, mléko, vejce, cukr hnědý, med, rum, máslo, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, kypřící prášek do pečiva, sůl, skořice, koření hřebíček, květ muškátový, kůra pomerančová, ořechy pekanové, rozinky

Přidat fotografie receptu