Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bacochy

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (180 min příprava)

2. 3. 2012 10:26

Suroviny pro 8

8

Nutriční hodnoty

Energie21 650 kJ / 5 175 kcal
Bílkoviny109,77 g
Tuky216,86 g
Vláknina19,61 g
Cholesterol 970 mg
Sodík 268 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy686,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

clupmi

4. 6. 2013 18:51

Dasty: Děkuji za pochvalu. Nebo vlastně děkujeme, protože to není ani tak má zásluha, jako spíš paměť předků. :-K

Dasty

4. 6. 2013 17:13

Vyzkoušeno, upečeno 3.6.2013, tak můžu hodnotit, bezproblémové těsto, krásně se s ním pracovalo a vynikající chuť upečeného šátečku. Shodlo se na tom více lidiček, nezávisle na sobě, kdo ochutnal jen prostě chválil, je to prostě vyjimečně dobré těsto, ale nechápu čím se tak stane. Kdo nevěří ať vyzkouší, proto sem i tento příspěvěk vkládám. :-K

suslajda

2. 3. 2012 17:51

;-)krásné :yes::yes:+12

senky

2. 3. 2012 14:26

Bacochy nebacochy, co je lepší než tvarohový koláč:-8:yes::yes:+11
U našich se říkalo bacoch obecně kynutým buchtám:-D:-D

Bibinka

2. 3. 2012 13:46

Clupmi, ochucený tvaroh v kynutém těstě nemůže být jiný, než dobrý-dělám také, i když jinak a je to dobrota:-p
Dávám ti 10.bod:yes:

clupmi

2. 3. 2012 13:43

Anna Kocikova: Přesně tak. Na vysoké škole jsme těm co byli z Jablunkovska říkali "šlonzaci". Když nechtěli abychom rozuměli o čem si povídají, tak spustili "posvojemu". :-D:-K

zizala

2. 3. 2012 13:33

Moc pěkné :-p:yes:

rebeka

2. 3. 2012 13:26

cathleen::-D:-D:yes::yes:

clupmi: krása.. všechno;-):-):yes::yes: bacoch, bidok.. foto, těsto.. výsledek.. bod jak cip.. nebo cyp:-O:-?:-D:-D:-D:yes::yes:

Anna Kocikova

2. 3. 2012 13:22

clupmi::-D:-Dta podivná"ostravština"se používá převážně na ostravsko-těšínsko-jablůnkovsku:-Da někdy člověk opravdu musí hodně zbystřit,aby trošku porozumněl.My jsme tomu doma v Ostravě říkávali,že mluví po"šlonzsky":-DA když tímto nářečím spustí kmotra v Těrlicku,tak se všichni řežeme smíchy a manžel nerozumí ani slovo:-D:-D
Kadlíku ty becoky jůůj to byla pochoutka a hlavně ty červené flekaté,mňam:-pAle už je také nesázím:-/
Ale zpět k receptu-bacochy se mi moc líbí a receptík si ukládám:-p+7:yes::-K

Merylas

2. 3. 2012 13:20

clupmi: Přišla jsem se Ti omluvit:-8:-8:-8:-8:-8
Já jsem si to špatně přečetla, tu větu, že teda teta bacocha donesla pro bidoka. Já špatně v rychlosti četla, že donesla bacocha a ten - jako bacoch že je bidok:-8. To právě říkala i babička nějakým nepovedeným kouskům pečiva. A tady to má jiný význam, je to bráno v legraci, a donesla to jako někomu, kdo si třeba sám nic neupeče a podobně. Nebo to taky znamená, že je na tom někdo bídně, třeba zdravotně nebo že je chudobný. Ale je to slangový výraz a používal se i v naší rodině. Mnohdy v legraci se oslovovalo - ty bidoku. Omlouvám se, vypadá to, že jsem Tě chtěla urazit:-8

Věrka R.

2. 3. 2012 12:39

To jsou dost velký šátečky, že by měl dost snad i chlap. Do tvarohu taky vyzkouším ztužovač. Já zase většinou přidávám pudinkový prášek a taky je to dobrý, ale ztužovač určitě vyzkouším, to jsem ještě nikdy ani neslyšela, tak zase něco se člověk přiučí.

Kadlik

2. 3. 2012 12:13

becoky, velké fazole!!!! Letos poprvé je nebudu sadit!!!:-(

Merylas

2. 3. 2012 11:59

Majkaa:Fazole jsou becoky, ty velké.;-)

Majkaa

2. 3. 2012 11:56

Jana Pá: Jani, nejak podobně a taky v různých obměnách se říká velkým fazolím:-)

Jana Pá

2. 3. 2012 11:41

Já znám jen název:-)), ale něco mě to říká:-O, jdu přemýšlet;-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak sadit fazole jak a kdy sadit fazole jak sadit fazole becoky jak sadit becoky becoky ostravština kdy sadit fazole ako sadit bacochy becoky polevka fazole becoky fazole becoky recept flekatá buchta moravské bacóchy s čím sadit fazole recept na becoky becoky-polévka tvarohova buchta z jablunkovska v čem se uvádí recepty recepty z jablunkovska recept na koláče bacochy

Suroviny: olej, žloutek, cukr, mléko, mouka polohrubá, droždí, mouka hrubá, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, rozinky, sůl, cukr, cukr vanilkový, žloutek, tvaroh měkký, máslo, kůra pomerančová, ztužovač šlehačky

TopRecepty.cz

Bacochy

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XnXg