Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji společně se slaninou nakrájenou také na kostičky. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, vložíme kvasnice a pár lžic…
Tento kynutý ořechový moučník se skvěle hodí na váš vánoční stůl. Měkkému a hebkému bochánku dodávají skvělou chuť ořechy a rum. Po upečení zlatavý bochánek posypte…
Z kvasnic, trochy mléka a cukru necháme asi 30 minut kynout kvásek.Mezitím smícháme všechny ostatní suroviny na těsto. Poté přidáme kvásek, zamícháme a znovu necháme…
Mezi masopustní klasiku bezesporu patří koblihy. Nadýchané sladké pečivo smažené v horké tukové lázni má svoje neodolatelné kouzlo. Můžete je naplnit pudinkem nebo…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme jej a dáme mu 20 minut na vypocení. Pak ho otřeme ubrouskem nebo opláchneme pod proudem vody. Současně s lilkem si…
Kulaté kynuté a smažené dobroty, to mohou být jen koblihy. Kynuté těsto zadělané s majonézou vytvarujeme do bochánků a dozlatova usmažíme na sádle nebo v oleji. Můžeme…
Houby namočíme do teplé vody, aby změkly. Na suchý plech nasypeme hrubou mouku a položíme na něj těsto vyválené do tvaru kruhu. Potřeme těsto olejem, protlakem,…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Připravte pizzu z těsta s dlouhou, časově náročnou přípravou, ale s nesrovnatelně lepšími chuťovými vlastnostmi. Podle našeho receptu můžete připravit opravdu velké…
Připravte pizzu z těsta s dlouhou, časově náročnou přípravou, ale s nesrovnatelně lepšími chuťovými vlastnostmi. Podle našeho receptu můžete připravit opravdu velké…
Jednoduše a výživně. Tak je pojata tato pomazánka, do které patří droždí, vajíčka a pórek. Na cibulce rozmíchané droždí provoní kuchyni, spojení s vajíčky jim dodá…
Příprava: Nejprve jsem si udělala kvásek. Do 100 ml vlažného mléka jsem přidala 2 lžičky cukru a 2 lžičky mouky a pokrušila droždí. Vejce jsem roztřepala se zbytkem…
První si uděláme omládek: Ve vodě rozmícháme med a cukr, přidáme rozdrobené kvasnice a mouku, promícháme. necháme na teplém místě vzejít tak cca 20-30 minut. V jiné…
Uvedené suroviny krom cibule a česneku si dáme do pekárny na chleba a mísíme těsto. Cibuli, česnek si orestujeme na trošce oleje a při konci programu zamícháme do těsta …
Tento lehký a zdravý recept je upraven tak, aby vyhovoval pravidlům Dukanovy diety – bez klasické mouky a cukru, ale stále lahodný a nadýchaný. Užijte si sváteční…
Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak, jak jsou po sobě napsané, uzavřeme, zapneme a navolíme program Těsto-hnětení, kynutí těsta bez pečení. Po…
Z rozdrobeného droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek, který necháme na teplém místě, dokud kvásek nestoupne. Připravený kvásek promícháme s prosátou moukou,…
Suroviny na kynuté těsto zpracujeme klasickým způsobem, jak je kdo zvyklý, já udělám kvásek z mléka, cukru, kvasnic, pak přidám ostatní suroviny, zadělám v hladké těsto…
Všechny suroviny na cuketový věnec by měly mít stejnou pokojovou teplotu, protože v opačném případě bude těsto špatně kynout. Tři čtvrtiny cukety nastrouháme na…
Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut.…
Receptů na přípravu a způsob pletení vánočky je mezi hospodyňkami a pekaři nespočet. Tento recept na sladké, typicky vánoční snídaňové pečivo, přináší na suroviny…
Máte rádi koblihy, ale vyhýbáte se smaženým moučníkům? Zkuste si koblížky upéct v troubě na plechu nebo třeba ve formičkách na muffiny. Tyto koblihy jsou nejlepší…
Oživte tyto nadýchané donuty touto želatinovou polevou! Každá kapka je plná lesklých barev a intenzivní chuti, která zvýrazní krásu a dokonalost i vašich dortů, muffinů…