Velikonoční celozrnné jidáše

Kriss Kuchařka: Kriss

cca 10 Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

180 g celozrnné mouky
70 g hladké mouky
50 g třtinového cukru
50 g změklého másla
120 ml vlažného mléka
3/4 kostky kvasnic
1 citron na kůru
2 žloutky
1 vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a mléka si uděláme kvásek. Mezitím si v míse smícháme obě mouky.

  2. Jakmile máme kvásek hotový, přidáme ho k moukám a vložíme ostatní suroviny. Vypracujeme si těsto, které necháme kynout.

  3. Po vykynutí tvoříme jidáše různých tvarů (vždy si z kousku těsta utvoříme válečky, které různě smotáváme dle fantazie), dáváme na plech, který jsme si vyložili pečicím papírem, potíráme rozšlehaným vejcem, příp. zdobíme ořechy, rozinkami či jinými ingrediencemi.

  4. Jidáše necháme ještě cca 20 minut kynout na plechu.

  5. Poté je pečeme při 180°C-200°C asi 20 minut.

Poznámka

Jidáše mi "nevyskočily" tak, jak jsem na to u kynutého těsta zvyklá, takže jsem si v první chvíli myslela, že z toho budou nevykynuté placky, nicméně výsledek je přepychový, takže se neděste toho, když vám těsto nenakyne zrovna tak, jak na to býváte zvyklí u jiných receptů. :))

http://fitkriss.blogspot.cz/2013/03/velikonocni-ce...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Velikonoční celozrnné jidáše

Tématické fráze: jidáše z celozrnné mouky velikonoční beránek z celozrnné mouky kváskové jidáše babicovy dobroty 30.03.2013 recepty když nenakyne těsto jidáš z celozrnné mouky jidášez chlebové mouky kváskový jidáši jidáše z celozrnného těsta jidáši z celozrnné mouky recepty na velikonoce ce jidas z kvasnic jidáše z celozrné mouky velikononoční jidáše celozrnné sušené droždí kynuté jidáše celoznné různé tvary na jidáše tvoříme velikonoční jidase jidáše - různé tvary recept na jidáše z celozrnné mouky sýrove jidáše

Zapomněl/a jsem heslo