Patero slaných závinů
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 628 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,80 g |
– nasycené | 0,80 g |
– nenasycené | 4,19 g |
–– mononenasycené | 2,92 g |
–– polynenasycené | 1,27 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 55 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Plněné tortilly jsou snadnou a rychlou večeří, ale také je můžete podávat jako pohoštění pro návštěvy. Základ z pomazánkového másla je dochucen bylinkami, sýrem nebo…
Lososa natrháme na menší kousky, cibuli nakrájíme na velice drobno, zelenou část na kolečka a vejce uvaříme na hniličku, ( vložíme do vroucí vody a vaříme přesně 7 minut…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
Tatarák z uzeného lososa je vynikající pochoutkou, kterou připravíte během chvilky. Nejlépe chutná s opečeným bílým pečivem. Podávat můžete jako lehký předkrm nebo jako…
Lahodná a jemná pomazánka z kousků uzeného lososa se perfektně doplňuje s čerstvým koprem. Základ tvoří krémový sýr Lučina, takže je pomazánka krásně nadýchaná a lehká.…
Těstovinové saláty jsou rychlovkou na každý den. Kombinaci skvělých chutí najdeme v tomto receptu. Oblíbený druh těstovin doplní barevná zelenina, orestované kuřecí maso…
Lososový tatarák jistě ocení všichni, kteří mají rádi ryby. Jemnou, lahodnou chuť čerstvého lososa doplní dijonská hořčice a kopr. Podáváme na opečené bagetě a…
Brokolici uvaříme, ( nejlépe na pařáčku, zachová si svoji barvu a chuť ). Na pánvi nebo ve woku zahřejeme 2 vlž. oliv.oleje, přidáme lososa kterého jsme natrhali v ruce…
Lososa nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a citronovou šťávou.Smícháme s Lučinou a dochutíme.Necháme cca půl…
Uzený losos u nás není úplně standardní surovinou na chlebíčky. Ale proč to nezkusit? V kombinaci s celozrnnou bagetkou, svěžím smetanovým sýrem a hlavně s koprem, který…
Snadnou a voňavou omáčku připravíte pouze z několika málo ingrediencí a možná si budete chtít přidat, zvláště pokud máte rádi avokádo. Toto lahodné ovoce obohatí každý…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí nebo podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme zelí, mrkev a řepu na tenké nudličky a lehce osolíme. Boby propláchneme na sítku a necháme…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Do misky si dáme lučinu (lze použít i Palouček), tu smícháme s uzeným lososem, solí a pepřem.Dle požadované hustoty přimícháváme smetanu a pokud chceme mít pomazánku…
Losos, kopr a vejce. Spojení těchto tří surovin je doslova explozí pro chuťové buňky. Čerstvý chleba zlehka namazaný, na kterém leží plátek svěží okurky, uzený losos a…
Smícháme máslo, majonézu, šťávu se solí, pepřem a petrželkou. Na připravené tortilly namažeme vrstvu ochuceného másla a rovnoměrně rozložíme lososa. Tortillu pevně…
Toustový chléb opečeme v toustovači nebo nasucho na pánvi. Na každou topinku položíme plátek lososa a na něj ještě plátek sýru. Rozšleháme vejce, které okořeníme…
Housky rozpůlíme, vnitřek vydlabeme nebo stlačíme a vyložíme plátky lososa. Klepneme vajíčko, osolíme a opepříme. Dáme na pekáček, okraje housek pomažeme máslem a…
Na pánev, nebo do kastrůlku si nalijeme smetanu, přidáme Lučinu, tavený sýr, za stálého míchání zahříváme a přivedeme k varu. Necháme chvíli povařit, ztlumíme a přidáme…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…
Umícháme Lučinu se sýrem, nakrájenou pažitkou, nebo bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou a trochou šťávy z citronu. Řádně promícháme a můžeme trošku osolit, ale…