Čočkový salát (beluga)
Recept ještě nebyl hodnocenPodle návodu uvaříme čočku do měkka, ale dejte pozor na rozvaření!Uvařenou čočku ihned propláchneme studenou vodou a dáme do mísy.K čočce přidáme na drobno nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podle návodu uvaříme čočku do měkka, ale dejte pozor na rozvaření!Uvařenou čočku ihned propláchneme studenou vodou a dáme do mísy.K čočce přidáme na drobno nakrájenou…
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, cibuli nakrájíme najemno.Zeleninu smícháme s majonézou a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Necháme v chladu…
Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…
Krůtí konzervu rozmělníme vidličkou, cibuli a kyselou okurku nakrájíme na drobné kostičky, chilli papričku nasekáme najemno.Vše dáme do mísy, přidáme hořčici, majolku,…
Maso nakrájíme na kostky nebo proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno. Maso smícháme s majonézou, sójovou omáčkou a necháme dvě hodinky marinovat.Na…
Salám a vejce nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme najemno.Přidáme sýr, majonézu ,hořčici a vše zamícháme.
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nastrouhanou cibuli, okurky a 3 vejce. Další 3 vejce ponecháme na ozdobu…
Salát plný fazolek určitě vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jej položte na stůl, když čekáte návštěvu. Originální a velmi jednoduchý recept zajistí, že se bude u vás…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Rybičky v tomatě utřeme s majonézou.Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou okurku, drobně nakrájenou papriku a cibuli, sůl a pepř.Nakonec vše dobře…
Asijská kuchyně se stala v našich končinách velmi oblíbenou. S dostupností surovin, které této kuchyni vládnou, si dnes již můžeme mnoho specialit připravit i doma.…
Pomazánky patří do kategorie snadných a velmi rychle připravených pokrmů. Chutě můžeme zkombinovat různě. V této pomazánce je kromě tuňáku a sýru také nastrouhaná mrkev,…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Možná za receptem stojí slavný kuchař nebo vznikl jako rychlovka v nějaké "obyčejné" kuchyni. Důležité je, že je výborný a ke grilovaným specialitám se hodí. Několik…
Tento svěží salát plný vitamínů potěší lahodnou a pestrou chutí. Křupavý řapíkatý celer se sladkými jablky doplňují vlašské ořechy a listový salát. Vše spojíme…
Velmi jednoduchá pomazánka z nivy na vás čeká v našem receptu. Smícháním pouze několika surovin získáte pomazánku vhodnou na chléb i pečivo. K podávání nachystejte…
Bramborový salát je klasikou českých Vánoc a každá rodina má ten svůj oblíbený recept. Pokud máte rádi pestré barvy, mohl by se vám zalíbit tento salát - díky modrým…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět spousta rozličných druhů jednohubek. Překvapte své blízké jednohubkami s pomazánkou z taveného sýra a sekaných vlašských ořechů,…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Pomazánka z vepřové konzervy zachutná jak s čerstvým chlebem, tak s opečenou topinkou. Kyselé okurky, hořčice a cibule se s masem výborně doplňují a vy tak můžete během…
Bramborový salát patří mezi oblíbené sváteční a slavnostní pochoutky, ale ne všichni si jej mohou ze zdravotních důvodů vychutnat. Celerový salát je vhodnou alternativou…
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je…
Velikonoční pohoštění můžete trochu oživit roztomilé vypadajícími a skvěle chutnajícími aspikovými vejci. Jako formičky poslouží předem připravené vaječné skořápky.…