Honzíkovy rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenRohlíky, třeba i starší si rozkrojíme na půlky a pak podélně, abychom je mohli namazat marmeládou, nutelou, nebo čímkoliv máme rádi. Spojíme je k sobě a pořádně obalíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rohlíky, třeba i starší si rozkrojíme na půlky a pak podélně, abychom je mohli namazat marmeládou, nutelou, nebo čímkoliv máme rádi. Spojíme je k sobě a pořádně obalíme…
Z ingrediencí vypracujte hladké těsto. 2/3 dejte na plech vyloženým pečícím papírem, placku potřete marmeládou. Ze zbylé 1/3 udělejte několik žížalek, které na marmeládu…
Mouku smíchanou s cukrem prosyjeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého nalijeme žloutky a nakrájíme změklé máslo. Zpracujeme těsto, které dáme na půl hodiny…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, hrubě nastrouhaná jablka, mouku a sníh z bílků. Na dno dortové formy položíme kolečko z pečícího papíru, nalejeme těsto…
Po upečení a vychladnutí, naplníme, potáhneme, dozdobíme.
Drobný dezert k sváteční kávě nebo dobroty na efektním tácu při rodinné oslavě. To jsou sezónním ovocem a chutným čokoládovým krémem naplněné křehké košíčky. Džem s…
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?
Ranní spáče snadno vytáhnete z postele díky linoucí se vůni těchto jablečných vaflí. Jsou křupavé, ale díky sněhu z bílků i nadýchané. Uvnitř těsta se pak skrývají…
Velmi nenáročný na přípravu, avšak chuťově vynikající a vzhledem působivý je tento jahodový řez. Vespod moučníku je nadýchaný kakaový piškot, který doplňuje marmeláda a…
Palačinky nikdy nejsou špatný nápad. Jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Na jejich přípravě se mohou podílet i vaše ratolesti. Základem je hlavně dobře vymíchané a…
Malinová linecká srdíčka vás okouzlí něžným vzhledem i lahodnou chutí. Díky obsahu malinové redukce získá těsto efektní růžové mramorování a sladkokyselou příchuť,…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou…
Na vánočním stole nesmí chybět z tradičních druhů také strojkové cukroví. Má velkou oblibu u mladších i starších mlsounů. Nechte se inspirovat naším receptem na křehké…
Výborné máslové cukroví provoněné vanilkovým cukrem a citronovou kůrou se skvěle hodí na Vánoce, můžeme ho ale upéct i kdykoliv během roku. Příprava je snadná a rychlá.…
Mezi oblíbené sladké snídaně patří i vafle. Tentokrát je připravíme zcela bez cukru a do těsta přidáme ovesné vločky a cottage. Pokud by vám sladká chuť chyběla, oslaďte…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme olej s mlékem a mouku smíchanou se sodou, kakaem a kořením. Nakonec vmícháme ořechy a nastrouhanou mrkev. Hotové těsto dáme na…
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme aspoň 15 minut. Potom opatrně přimícháme mouku a nalijeme na plech vyložený papírem. Pečeme na 180°C.Papír sundáme a ještě horký piškot…
Na vále smícháme všechny supoviny a zpracujeme v těsto. Potom si vál pomoučíme moukou, aby se nám těsto při válení nepřilepilo. Vyválíme plát o síle 3 mm a pomocí…
Nejprve podle návodu na obalu připravte puding. Uvařený pudink zakryjte potravinovou folií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.Na perník do mísy nasypte suché…
Semínka vmícháme do kefíru a necháme pár hodin (nebo i přes noc) v chladu postát.Vmícháme maličko marmelády, popř. ozdobíme ovocem a podáváme.