Roláda od tchýně
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, cukr a prášek do pečiva rozšleháme, poté přidáme 1/2 - 3/4 hrnku polohr. mouky a dáme péct na vymaštěný plech. Čas pečení nevím přesně, hlídám vpichem špejlí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, cukr a prášek do pečiva rozšleháme, poté přidáme 1/2 - 3/4 hrnku polohr. mouky a dáme péct na vymaštěný plech. Čas pečení nevím přesně, hlídám vpichem špejlí,…
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme v dortové formě na 180 °C 25 min. Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem a cukrem a pomalu zašleháme tvaroh.Vychladlý…
Inspirace na roztomilý dort ve tvaru berušky, kterým okouzlíte zejména děti. Mramorovaný korpus se skrývá pod vrstvou barevné šlehačky. Dort můžete ozdobit podle sebe,…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň jednu hodinu v chladnu odpočinout. Pak těsto vyválíme a vykrojíme si (rádýlkem) čtverečky, na ně dáme náplň…
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme…
V míse promícháme suché suroviny na těsto, přidáme vejce, podmáslí, olej a případně mandlové aroma. Zamícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.Dále si…
Banány rozmačkáme v hlubokém talíři vidličkou na kaši, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Nepřidáváme mouku ani cukr. Přidat ale můžeme například trošku kokosu nebo…
Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť,…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Punčové řezy se řadí mezi oblíbené zákusky s přívlastkem retro. Voní po rumu, jsou nadýchané a krásně barevné. Barevnosti v tomto případě docílíme namáčením vykrojeného…
Palačinky nikdy nejsou špatný nápad. Jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Na jejich přípravě se mohou podílet i vaše ratolesti. Základem je hlavně dobře vymíchané a…
Dortová lízátka, známá také jako cake pops, jsou malé sladké pochoutky tvořené z drobečků dortu, které jsou smíchány s krémem a následně vytvarovány jako placičky či…
Třené linecké těsto lze tvarovat mnoha způsoby, v tomto případě záleží hlavně na šikovné práci s cukrářským sáčkem. Odměnou vám bude cukroví, které ihned upoutá…
Hledáte recept na cukroví zajímavé chuti a máte rádi mandle? Vyzkoušejte tyto mandlové brambory. Základ tvoří máslové těsto s mandlovou moukou ozvláštněno tradičním…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Z bílků ušleháme sníh, žloutky vyšleháme s cukrem. Poté vše opatrně smícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě teplý plát stočíme pomocí mokré utěrky…
Potěšte své chuťové buňky s naší jablečným moučníkem. S čokoládovou polevou, šťavnatým středem a bohatým aroma je tento řez neodolatelným požitkem pro každou příležitost.
Taštičky z tvarohového těsta jsou plněné marmeládou a posypané opraženou strouhankou a moučkovým cukrem. Finální zalití rozpuštěným máslem už je jen třešničkou na dortu.…
Tento recept přináší nové nápady, jak ozvláštnit vaše oblíbené jednohubky a udělat z nich hvězdu každého pohoštění. Ať už hledáte originální kombinace chutí, zajímavé…
Náplň: všechno smícháme a rozšleháme mixérem a dáme do lednice, než si vytvoříme korpus. Korpus: sušenky rozdrolíme, přidáme vločky, rozdrcené mandle, rozpuštěné máslo…
Z ingrediencí vypracujte hladké těsto. 2/3 dejte na plech vyloženým pečícím papírem, placku potřete marmeládou. Ze zbylé 1/3 udělejte několik žížalek, které na marmeládu…
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Mrkev nastrouhám a všechny suroviny zadělám v těsto, nelepí se. Nechám do druhého dne v lednici, ale stačí i 1 hodina.Na vále vyválím placku, rádýlkem vykrájím…
Ozdobná mřížka na vrcholu koláče není jen estetickým prvkem, ale i symbolem pečení s láskou a pozorností k detailům. Každý přesně umístěný proužek těsta vytváří poutavý…