Řezy z lineckého těsta

Dooga Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M Moučníky , Řezy 16 názorů

528
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Suroviny

Těsto 1:
400 g hladké mouky
200 g másla
120 g moučkového cukru
1 kypřící prášek
2 žloutky
2 lžíce smetany
Těsto 2:
2 celá vejce
2 bílky
80 g másla
250 g moučkového cukru
200 ml mléka
220 g mletých ořechů
150 g polohrubé mouky
Na ozdobu:
džem
citronová poleva
čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto 1: Z hladké mouky, másla, cukru, kypřícího prášku, žloutků a smetany umícháme těsto a rozdělíme ho na poloviny, Vyválíme jej na velikost plechu. První plát přeneseme na válečku na dno vymazaného plechu. Potřeme marmeládou a propícháme vidličkou.

  2. Těsto 2: Žloutky umícháme s máslem a cukrem do pěny. Přidáme mléko, ořechy, mouku a nakonec sníh ze 4 bílků. Toto těsto vlijeme na plát potřený marmeládou. Přikryjeme druhým plátem. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C. Pečeme cca 15-20 minut.

  3. Vychladlé řezy potřeme citronovou polevou a dozdobíme čokoládou. Můžeme i ořechy.

Poznámka

Ořechy já míchám. 1/3 vlašských a 2/3 lískových. Ale je to na vás. Dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 572 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Řezy z lineckého těsta

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo