Puncove rezy

adkas Kuchařka: adkas

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 5 názorů

Suroviny

Na 1 piskotovy korpus:
4 vejce
6 lžíce vody
200 g mletého cukru
200 g polohrubé mouky
1/2 prasku do peciva
špetka soli
vsetky suroviny potrebujeme 3x, pretoze pecieme 3 piskotove korpusy
Na punc:
100 ml rumu ( mozno aj trosinkuy viac :) )
100 ml vody
250 ml malinového sirupu
stava z 1/2 az z 1 citronu ( ochutnajte a podla svojej chute si regulujte mnozstvo citronovej stavy)
aroma - punc
na polevu:
250 g viackrat preosiateho praskoveho cukru
1 lžíce vřící vody
1-2 lžíce citronove stavy
špetka barviva potravinářského červeného nebo růžového
okrem toho:
dobry, riedky dzem bez kuskov ovocia 380 ml ( ja som pouzila malinovy, ale mozete pouzit aj marhulovy)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zltky naslahame s cukrom, pridame vodu a preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec jemne ( uz len rucne ) zamiesame z bielkov a stipky soli vyslahany tuhy sneh.

  2. Pecieme na plechu 30x40 cm vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C asi 15 - 20 minut. Upecieme 3 x takyto piskotovy korpus. Nechame vychladnut.

  3. Pripravime si puncovu polevu zmiesanim vsetkych prisad. Vychladnuty korpus natrieme polovicou dzemu. Nezabudnite odstranit papier na pecenie.

  4. Druhy plat pozdlzne rozdelime na 7 pasikov cca 3,5 cm . Styri ostanu nenamocene a tri namocime do pripraveneho puncu.

  5. Pasiky namacame po jednom. Punc je dobre si preliat do plechu s krajom, lepsie sa pasiky v tom namacaju. Pracujeme rychlo, aby sa pasy velmi nerozmocili lebo hrozi ich polamanie.... ( dobre je pozriet si spominane video) .

  6. Na korpus natrety dzemom ukladame striedavo pasiky - suchy, namoceny. Pritalacime k sebe.

  7. Zvysnym puncom opatrne polejeme namocene pasiky. Nenamocene pasiky piskoty sa navlhcia od tych namocenych nerovnomerne a tak vznikne mozaika.

  8. Natrieme druhou polovicou dzemu a prilozime tretim korpusom.

  9. Cely zakusok zatazime, najlepsie cez noc.

  10. Potom urobime polevu zmiesanim vsetkych prisad. Miesame, kym je poleva pekna, hladka. Naniesieme na korpus a rozotrieme rovnomerne na zakusok. S polevou pracujeme rychlo, pretoze ma tendenciu skoro zhustnut.

  11. Pozdlzne prekrojime zakusok na tri casti a krajame cca 1,5 cmm rezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Puncove rezy

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Dneska vyzkouším. Už se na punčák moc těšíme. Máme ho moc rádi ;-)

    Odpovědět

  • ifča ifča(neregistrovaná)

    punčák je výborný,
    já místo marmelády používám jahodovou přesnídáfku.:-))

    Odpovědět

  • Dorka25 Dorka25

    Zítra vyzkouším nikdy jsem ho moc nemusela ,ale změnilo se to když jsem ho jedla u tchyně a byl vynikající a recept podobný :-8

    Odpovědět

  • adkas adkas(autorka receptu)

    pipre:moje ani velmi nie, ale manzel a dcerka maju radi, tak som im ulahodila :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ach jo, moje kdysi moc oblíbené zákusky:yes: Což o to, miluji je dodnes, ale dnes spíš jen uďobávám :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: puncove rezy puncove rezy recept punčové řezy recepty video puncoverezy puncovi rez puncove rezy video recept na puncove rezy korpus na puncove rezy punc rezy puncove rezi recept puncove rezy mail konstans-papier.com.pl loc:cz punc rez mail konstans.com.pl loc:cz punčové řezy videorecept zákusek punc jednoduchy recept puncovi rez jednoduchy puncovi rezy falešný punc rezi na plechu

Zapomněl/a jsem heslo