Puncove rezy

adkas Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 5 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

Na 1 piskotovy korpus:
4 vejce
6 lžíce vody
200 g mletého cukru
200 g polohrubé mouky
1/2 prasku do peciva
špetka soli
vsetky suroviny potrebujeme 3x, pretoze pecieme 3 piskotove korpusy
Na punc:
100 ml rumu ( mozno aj trosinkuy viac :) )
100 ml vody
250 ml malinového sirupu
stava z 1/2 az z 1 citronu ( ochutnajte a podla svojej chute si regulujte mnozstvo citronovej stavy)
aroma - punc
Na polevu:
250 g viackrat preosiateho praskoveho cukru
1 lžíce vřící vody
1-2 lžíce citronove stavy
špetka barviva potravinářského červeného nebo růžového
Okrem toho:
dobry, riedky dzem bez kuskov ovocia 380 ml ( ja som pouzila malinovy, ale mozete pouzit aj marhulovy)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zltky naslahame s cukrom, pridame vodu a preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec jemne ( uz len rucne ) zamiesame z bielkov a stipky soli vyslahany tuhy sneh.

  2. Pecieme na plechu 30x40 cm vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C asi 15 - 20 minut. Upecieme 3 x takyto piskotovy korpus. Nechame vychladnut.

  3. Pripravime si puncovu polevu zmiesanim vsetkych prisad. Vychladnuty korpus natrieme polovicou dzemu. Nezabudnite odstranit papier na pecenie.

  4. Druhy plat pozdlzne rozdelime na 7 pasikov cca 3,5 cm . Styri ostanu nenamocene a tri namocime do pripraveneho puncu.

  5. Pasiky namacame po jednom. Punc je dobre si preliat do plechu s krajom, lepsie sa pasiky v tom namacaju. Pracujeme rychlo, aby sa pasy velmi nerozmocili lebo hrozi ich polamanie.... ( dobre je pozriet si spominane video) .

  6. Na korpus natrety dzemom ukladame striedavo pasiky - suchy, namoceny. Pritalacime k sebe.

  7. Zvysnym puncom opatrne polejeme namocene pasiky. Nenamocene pasiky piskoty sa navlhcia od tych namocenych nerovnomerne a tak vznikne mozaika.

  8. Natrieme druhou polovicou dzemu a prilozime tretim korpusom.

  9. Cely zakusok zatazime, najlepsie cez noc.

  10. Potom urobime polevu zmiesanim vsetkych prisad. Miesame, kym je poleva pekna, hladka. Naniesieme na korpus a rozotrieme rovnomerne na zakusok. S polevou pracujeme rychlo, pretoze ma tendenciu skoro zhustnut.

  11. Pozdlzne prekrojime zakusok na tri casti a krajame cca 1,5 cmm rezy.

Poznámka

http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/12/punc...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Puncove rezy

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    Dneska vyzkouším. Už se na punčák moc těšíme. Máme ho moc rádi ;-)

    Odpovědět

  • ifča ifča(neregistrovaná)

    punčák je výborný,
    já místo marmelády používám jahodovou přesnídáfku.:-))

    Odpovědět

  • Dorka25 Dorka25

    Zítra vyzkouším nikdy jsem ho moc nemusela ,ale změnilo se to když jsem ho jedla u tchyně a byl vynikající a recept podobný :-8

    Odpovědět

  • adkas adkas(autor receptu)

    pipre:moje ani velmi nie, ale manzel a dcerka maju radi, tak som im ulahodila :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ach jo, moje kdysi moc oblíbené zákusky:yes: Což o to, miluji je dodnes, ale dnes spíš jen uďobávám :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo