Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bába z Chuchelny

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 9. 2015 14:52

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie1 840 kJ / 440 kcal
Bílkoviny22,97 g
Tuky18,00 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy41,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bába se tomu říkalo na odlišení od bramboráku - jak se říkalo u nás - bramborák do trouby, halušky na plotnu, protože tu byla možnost s tou marmeládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

spagetka

26. 6. 2016 19:00

chocolate: Camprat udělej, nebudeš litovat, z nových brambor má nádherně žlutou barvičku :yes:

chocolate

26. 6. 2016 18:51

spagetka: Neni zac, ja jsem myslim uz znama svymi chutemi slane-sladke:-). U bramboraku jsem mela respekt, ale bylo to fakt moc dobre. S krupici to byla u nas premiera. Jeste mam v planu vyzkouset ten tvuj camprat. Puvodne jsem ho chtela delat uz dnes, ale toz bylo mi lito toho kureciho vypeku:-8.

spagetka

26. 6. 2016 18:44

chocolate: děkuji moc :-K:-K:-K

chocolate

26. 6. 2016 18:31

Vyborne, dnes jsem delala k veceri a aktualne se tam krci kousek, ktery je ovsem jiz zamluven:-). V poledne jsem pekla kure, takze jsem vyuzila zbytek vypeku a dala babu primo do pekace s nim.
Ja jsem si dala brusinky bez cukru a jo, chutnalo moc.

badak

26. 9. 2015 00:02

Tejaja: dík za odkaz na zajímavý a fundovaný článek na blogu, i když argumentace není vždy nezaujatá. Není pochyb o tom že MV nenarušují chemické vazby a nespouštějí reakce v potravinách. Něco jiného je ovšem pokud dojde k lokálnímu nerovnoměrnému přehřátí až nad 250 stupňů, což je bohužel bolest provázející celou historii mikrovlnek. Technická řešení mechanickým otáčením nebo třeba ventilátory tento problém zredukovala, ale riziko stále existuje. Autor také zmiňuje ohřev v plastické nádobš, a tady už jde o něco celkem jiného, uvolňování škodlivých látek z plastů může nastat už u plastické láhve s vodou, zapomenuté v autě parkujícím na slunci. Přikládám rovněž odkaz z blogu SMe, kde autor polemizuje s Peterom Kluvánkom o této problematice. Asi by se daly najít desítky i ještě odbornějších článků s podobnými protichůdnými argumenty, ale vařit nakonec může každý po svém a jak mu to vyhovuje. Zdravím! A E-coli je mrcha, která se může vyskytnout všude, o tom bych mohl vyprávět...
cejka.blog.sme.sk/c/220859/Rizika-zohrievania-potravin-v-mikrovlnnych-rurach.html

spagetka

25. 9. 2015 18:19

MajaV:ahááá, díky, toho jsem si nevšimla :-O:-O:-8:-8;-);-)

MajaV

25. 9. 2015 18:15

spagetka: Děkuji. Ještě si to oprav do receptu, v postupu ti ta krupice úplně chybí.
magdalenka: Děkuji, takže radši míň.

spagetka

25. 9. 2015 17:49

MajaV: množství nedoplním, nevážím to, záleží na kvalitě brambor (hlavně vodnatosti), přisypávám, míchám, těsto by mělo být měkké, vláčné, tekuté - nevím, jak lépe to nazvat. Určitě ne vyloženě "tvrdé" Pokud děláte běžně bramboráky, tak asi jako na ně. Prostě ne zřídlé, ale ne tuhé, líp to nazvat neumím, fakt záleží na bramborách

magdalenka

25. 9. 2015 17:17

MajaV: u nás sa to pieklo tiež, preto viem, že čím menej, tým bol výsledok chutnejší, jemnejší...špagetka snáď doplní množstvo.

MajaV

25. 9. 2015 16:45

spagetka: Z postupu ti vypadla krupice, kolik jí tam asi přijde?

spagetka

25. 9. 2015 11:54

tejaja: Děkuju, líp bych to nevysvětlila :yes:

cathleen: Ivo, pravdu máš v tom, že toto je hutné jídlo, ale u nás se právě dělají různé typy těchto bramborových buchet, či jak to napsat, s kvasnicemi se tomu říkal kvasničák, tento bez byl prostě bába nebo bramborák - ale ten by měl být na rozdíl od báby v tenké vrstvě, ne tak vysoký. Pak sladká švestková bába - švestkáček atd.

tejaja

25. 9. 2015 07:57

Vidím, že mi vypadol link na mikrovlny :-D, tak teda tu je : http://kluvanek.blog.sme.sk/c/223617/Bojite-sa-mik...

tejaja

25. 9. 2015 07:54

cathleen: Ivka ani nie, u nás sa droždie do zemiakovej baby nikdy nedáva a je to ok. ;-)

cathleen

25. 9. 2015 07:45

spagetka: nšjak mi uniklo, že v receptu není droždí. Opravdu tam nepatří:-? Bez něj bude bába hutná, myslím, jako bramborák nalitý v míse do vysoké vrstvy a upečený.

tejaja

25. 9. 2015 07:43

badak: Argumenty odporcov mikrovlnky svedčia o ich neznalosti, resp. nie dobrej znalosti, fyziky. Inak by vedeli, že mikrovlnami nie je možné narušiť chemické väzby molekúl. Mimochodom, nepoužívate mobil? A máte ho pri hlave...
Ničenie vitamínov...tie predsa ničíte pri každom ohrievaní a varení, aj klasickom.
E-coli je baktéria a ako každá baktéria potrebuje na svoje množenie teplo. Lenže...ak máte v potravine baktériu E-coli, namnožíte ju aj pri izbovej teplote. Otázka však zneje : ako ste došli ku kontaminovanej potrave? Baktérie E-coli nesmú v potravinách byť. To znamená, že ste kúpili nevhodnú potravinu. Chyba je vo vás, nie v mikrovlnke.
Tak ako ste uviedli argumenty proti vareniu v mikrovlnke, tak možno uviesť argumenty za.
Pekný člábok s nádherným vysvetlením, ako funguje mikrovlnka, je tu :

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbovec na plech bramborak baba bramborák s kvasnicemi baby brambory recept baba z brambor bramboráky s kvasnicemi láda hruška.recepty-omelety z láhve recept na bábu bába z rambor recept velkonocni salat recepty z brambor s kvasnicemi camprat jídla s kvasnicemi bába se švestkami bramborová baba baba z bramborák čím zahustíme marmeladu svestkova baba bramborák chlapský bramborák do trouby - baba

Suroviny: brambory, česnek, kmín celý, majoránka, vejce, krupice, sůl, marmeláda, tuk

TopRecepty.cz

Bába z Chuchelny

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rn8K