Kuřecí prsa s omáčkou a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenDrůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 130 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 82,00 g |
– nasycené | 53,00 g |
– nenasycené | 28,00 g |
–– mononenasycené | 26,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,80 g |
– cukry | 0,80 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat…
Špenátové špagety se slaninou spojují svěží chuť listového špenátu s křupavou slaninou a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální recept na jednoduchý, ale výjimečně chutný…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Z jednoduchého kynutého těsta lze vykouzlit různé pochutiny. Jednou z nich je i tento koláč připomínající květ růže. Jednotlivé kousky těsta jsou promazány bylinkovým…
Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa. Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Na…
Takto naplněné a připravené plátky vepřové pečeně budou šťavnaté a velmi chutné. Zkuste je připravit třeba k nedělnímu obědu. Uvidíte, že sklidíte pochvalu a talíře se…
Takto naplněné a připravené plátky vepřové pečeně budou šťavnaté a velmi chutné. Zkuste je připravit třeba k nedělnímu obědu. Uvidíte, že sklidíte pochvalu a talíře se…
Omrzely vás již běžné zavářky do polévky? Zkuste do vícedruhové zeleninové polévky zavařit tyto sýrové nočky podle našeho receptu. Budou nadýchané a jemné, v polévce…
Špenát: Olopaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody,…
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme…
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.Umyté, potřené olejem a nakrájené brambory na kolečka…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme krátce louhovat. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na sucho opéct do…
Šnečí kaviár vysypeme do sítka a necháme okapatBagetku nakrájíme na plátky a na velmi malém množství kvalitního olivového oleje orestujeme do zlatova. Orestované plátky…
Maso nakrájíme na medailonky, potřeme bylinkovým máslem, lehce osolíme a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Pár kuliček zeleného pepře dáme do hmoždíře a…
Omyté a osušené plátky masa zprudka opečeme na oleji a rozpuštěném másle.Plátky přendáme do pekáčku a udržujeme na teplém místě. Ve vzniklém výpeku orestujeme kousky…
Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Vejce…
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Připravit šťavnatý a křehký flank steak není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Stačí dodržet přesný postup a odměnou vám bude rozpadající se maso, vonící po…
Tato lahodná, zdravá pomazánka jistě potěší vaše hosty. Základ připravíte z tvarohu a bylinkového másla, přidáte dostatek zeleniny, vejce a brambory. Říz dodáte…