

Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou
Suroviny 2 porce
- 2 filety z candáta (tresky)
- 1 cibulka (použil jsem hrst sušené)
- bylinkové máslo
- Na bramborový salát:
- 400 g vařených brambor ve slupce
- 50 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 2 sterilované okurky
- 4 sušená rajčata
- 1 lžíce hořčice
- 5 lžic majonézy (dle chuti)
- sůl
- pepř
- sterilovaná červená řepa na plátky
- 2 lžíce zakysané smetany
- pažitka
Postup přípravy receptu
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla.
Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou.
Dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř.
Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.
Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů (candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou
-
Krásně připravené i naservírované
+7
-
hernajs, to je ale servírung
joo candátek, toť ryba fajnová
-
-
Dala bych si!!
!! Candát je z mého pohledu nejlepší ryba!
-
Všem Vám děkuji za příjemné komentáře.
-
Mě zaujal ten bramborový salát
-
Moc pěkně naservírované, na rybičce bych si pošmákla
-
Pěkné
candát je výborný
synátor pojede zítra na dravce,tak doufejme že nějakého candáta chytne
-
Moc pěkné
taky bych si dala rybku
-
Candát to je velikánská dobrota
Luxusní aranžmá