Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Ryby Doba přípravy: 60 minut 10 názorů

Ryby Doba přípravy: 60 minut 10 názorů

Suroviny 2 porce

2 filety z candáta (tresky)
1 cibulka (použil jsem hrst sušené)
bylinkové máslo
Na bramborový salát:
400 g vařených brambor ve slupce
50 g anglické slaniny
2 jarní cibulky
2 sterilované okurky
4 sušená rajčata
1 lžíce hořčice
5 lžic majonézy (dle chuti)
sůl
pepř
sterilovaná červená řepa na plátky
2 lžíce zakysané smetany
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme plátek bylinkového másla.

  2. Brambory opereme, uvaříme ve slupce do měkka a rozkrájíme na menší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kterou můžeme orestovat s na jemno nakrájenou anglickou slaninou.

  3. Dále přidáme na drobno nakrájené sterilované okurky a několik sušených rajčat, lžíci hořčice, osolíme, opepříme a necháme vychladit. Poté vmícháme majonézu a vytvarujeme porce na talíř.

  4. Červenou řepu vyjmeme z nálevu (hodí se nakládaná, jelikož má typickou kyselou chuť) a necháme okapat, přeskládáme na talíř a lžící naneseme zakysanou smetanu a posypeme nakrájenou pažitkou.

  5. Na přípravu byly použity suroviny převážně z farmářských trhů (candát, sušená cibule, máslo, brambory, zakysaná smetana a zelenina).

Komentáře k receptu Candát na másle s bramborovým salátem a červenou řepou

Tématické fráze: nejlepší recept na candáta jak připravit candáta příprava candáta candát recepty filety nejlepší recept na candát recept na přípravu candáta candát příprava nejlepsi recepty na candata recepty na přípravu candáta candát nejlepší recept candát na bylinkách recept candát na bylinkovém másle candat příprava candátu nejlepší candát grilovaný candát candát na másle candát recept nejlepší candát na bylinkách nejlepší recepty z candáta