Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenŠťouchané brambory, se zelím, cibulí a rozškvařenou slaninou, poslouží jako skvělá příloha k pečenému masu nebo také jako samostatný pokrm. Pokrm nápadně připomíná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťouchané brambory, se zelím, cibulí a rozškvařenou slaninou, poslouží jako skvělá příloha k pečenému masu nebo také jako samostatný pokrm. Pokrm nápadně připomíná…
Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a…
Zapékané brambory jsou oblíbeným pokrmem a záleží jen na nás s čím je zkombinujeme. Lahodnou kombinaci vytvoříme spojením špenátu, smetany a voňavého uzeného masa.…
Kapustové karbanátky jsou chutné a výživné jídlo, které si získalo oblibu v mnoha domácnostech. Tyto zlatavé placičky z čerstvé zeleniny, můžete připravit i bez masa,…
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí…
Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.Mezitím…
Zapékané brambory mají nespočet variant a skvěle se přizpůsobí tomu, co máte zrovna v lednici. Snadno do nich zužitkujete vařené brambory z předchozího dne a připravíte…
Cibuli nadrobno nakrájíme a do světle hněda orestujeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájené maso a ještě chvilku opékáme.Hotovou směs přendáme do misky, do horké pánve…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm, vhodný ke konzumaci za…
Segedínský guláš je oblíbeným jídlem všech generací. Co si ale místo šťavnatých masových kostek připravit masové závitky?Náplň ze zelí, směsi paprik, cibule a uzeného…
Těstovinu uvaříme, propláchneme, dáme do misky, přidáme rozmrazenou zeleninu, kterou jsme trochu pokrájeli,uzené maso na kostičky, sůl, pepř a promícháme. Směs vsypeme…
Na másle osmažíme dozlatova cibulku a přidáme uzené maso nakrájené na kostičky. Potom přidáme houby a lehce dusíme. Osolíme, opepříme a vytvoříme směs.V hrnci dle návodu…
Oloupanou a nakrajenou cibulku lehce osmahneme spolu s uzeným na pánvičce. Po té přidame vejce. Musíme rychle míchat, aby nám vejce postupně stuhla a přitom se…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Zelné listy vaříme ve slané vodě, nesmí se trhat. Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme na kostičky nakrájené uzené a v mléce namočené rohlíky nakrájené…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.V pánvi s rozpáleným sádlem necháme zpěnit cibuli, přidáme…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, potom je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme vejce, sůl, krupici a hrubou mouku. Vytvoříme těsto, které…
Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy sřední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku,…
Cibuli nakrájíme na drobno. Papriky, brambory a uzené na kostky a rajčata na půlky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme maso.Krátce opečeme a přihodíme rajčata. Po chvíli,…
Do větší mísy protlačím uvařené, studené brambory přes sítko (se strunama, jako na bramborový salát). Přidám uvařené těstoviny propláchnuté studenou vodou,smíchám…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Rychlá příprava libového masa k obědu, nebo večeři se bude hodit pro všední dny, kdy máte málo času na vaření. Pokud k němu připravíte bramborovou kaši, přidáte kyselou…
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá…