Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák

Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása, uzené maso, smetana a paprika. Pikantní štiplavá chuť údajně probere i mrtvého.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

6. 11. 2010 14:28

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 372 kJ / 1 762 kcal
Bílkoviny88,81 g
Tuky114,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 7,51 g
Sůl18,13 g
Sacharidy85,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: starý rodinný recept. Toto sa u nás podávalo ako posledné teplé jedlo nad ránom na svadbách, hlavne na Silvestra a na veľkých rodinných "sešlostech". Polievka je čím staršia, tým lepšia - ale to sa u nás nikdy nestihlo stať. Je veľa variant prípravy, u nás sa zaužíva práve táto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Francz Francz

7. 11. 2016 19:55

Nevím, ta smetana by mi asi moc nepomohla :-D Ale jinak super ;-)

MARCELA

24. 9. 2016 20:38

MŇÁÁÁMKA, ANO každý jí dává jiné jméno, na svatbách to tak bylo, protože před svadbou se vždy zabíjelo, hodovalo i dny po svadbě a tato polévka nesměla chybět :) a na kocovinu opravdu zabírá :) má vše, pořádný vývar, kyselost atd.. je výborná a jsem ráda, že jí od své babky i mamky umím vařit :)
:-)

leonz

1. 9. 2016 17:25

Normální zelňačka :-D:-D

Juraj

23. 8. 2016 15:25

Polievka je skvelá a asi je jedno, ako ju nazveme. Každopádne ( mimo témy) musím pochváliť a poďakovať autorom projektu www.toprecepty.cz za kvalitu spracovania webu... :yes:

Alena

2. 8. 2016 20:54

Karel: Přesně tu dělám a též ji neříkáme vyprošťovák, ale zelňačka

zdenka

26. 5. 2016 19:45

Marcela Pa: :yes:

Karel

26. 5. 2016 19:11

Věra: Souhlasím. My už ji doma děláme spoustu let, ale neříkáme jí vyprošťovák.

MarcelaPa

13. 5. 2016 15:36

Věra: myslím, že nemáte pravdu. Každá kuchařka dělá "zelňačku" jinak a hlavně, chodí sem pro inspiraci i úplní začátečníci, kteří třeba tuto polévku neznají a rádi ji podle receptu uvaří.

Věra

13. 5. 2016 13:50

Naprosto klasická zelňačka..neměly by se přidávat recepty méně známé,než staré,notoricky známé?:-?

JAN

3. 5. 2016 04:37

Tento recept ja používam už dávno na poriadnu gazdovskú kapustnicu a pri tom som si neuvedomil, že je to aj vyprošťovák......kde ju uvarím -aj v zahraničí-tam chutí<3:yes:

Miroslav

29. 4. 2016 20:31

a cibula ostala nakrájaná na jemno na tablici

honziiikronny

28. 4. 2016 15:17

Klasická zelnice,ale vyprostí :-) Nějak mi uniklo kam dáváte cibuli? Já dělám základ,na něj papriku,zelí,uzené atd... ;-)

Minjaver

1. 3. 2016 09:35

Též ji dělávám naučila jsem se ji na Valašsku .Je moc dobrá .Jen v receptu jste zapomněla tu cibuli ale myslím, že každý asi pochopil že ji asi dáváte do zásmažky.Nebo zvlášť?

bustal

25. 2. 2016 19:06

klasicka valazska kyselica, akorad v tomto neni kobzol.

mrtvola ©

29. 1. 2014 20:18

Vařil jsem ji již několikrát, naprosto super, nejlepší kapustnica, co znám. Dík za recept.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: domácí vyproštovák leves polévka na nový rok zelňačka vyprošťovák vyprostovák po silvestru opilecká zelňačka nejlepsi vyprošťovák polevka na silvestra opilecka polivka vyprošťovák na silvestra polévka po silvestru babicina kapustova polevka polévka jako vyproštovák opilecká polievka polévkavyproštovák pikantni pekingska polevka vanocni vyprostovak polivka vyprostovak ocet jako vyprošťovák opilecke zeli

Suroviny: zelí kysané, klobása pikantní, maso uzené, smetana sladká 33%, cibule, česnek, kmín celý, pepř celý, koření nové koření, pepř mletý, bobkový list, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, mouka, olej, voda, cukr krystal, ocet

TopRecepty.cz

"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2WKz