Aspiková bábovka

janatka Kuchařka: janatka

Doba přípravy: 30 minut + doba ztuhnutí 12 kusů Studená kuchyně 6 názorů

Suroviny

zbytky vepřového vařeného masa
vařené uzené maso
sterilovaná kukuřice
sterilovaný hrášek
sterilovaná paprika
sterilovaná okurka
Dále:
sůl
pepř
želatina v prášku na vaječnou tlačenku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zbylo mi vařené vepřové maso z hlavy, tak co s tím ?? Napadl mě aspik, tak jsem se dala do díla.

  2. Maso jsem pokrájela na menší kousky i s uzeným masem (zbylo z uzených žeber), přidala zeleninu, ochutila solí, pepřem.

  3. Připravila jsem želatinu podle návodu na vaječnou tlačenku.

  4. Přivedeme 150 ml vody k varu, odstavíme, vsypeme obsah sáčku se želatinou, rozmícháme, poté nalijeme jen 400 ml studené vody, znovu rozmícháme a přilijeme ke směsi z masa.

  5. Dochutíme nálevem z okurek a nalijeme do bábovkové formy. Necháme ztuhnout do druhého dne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aspiková bábovka

  • janatka janatka(autorka receptu)

    simona: Toto bylo řešeno ze zbytku masa, takže odhadem. Jinak si myslím, bude stačit dohromady vepřového i uzeného půl kila, toto množství vystačí na jeden balíček té želatiny.;-)

    Odpovědět

  • simona simona(neregistrovaná)

    Jaké množství masa celkem? Odhadem...

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :-p:-p:-p znám, taky dělám, sice trošku jinak ale aspik je vždycky mooc dobrý, aspoň pro nás:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Skvělý nápad jak zužitkovat maso, docela ráda bych si sáhla pro jeden plátek přes monitor,:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka(autorka receptu)

    jana: Přidala jsem z okurek trochu láku na dochucení, jinak tu " Moravanku " používám také, ale musím ji mít doma.

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    :-pJá dělám obdobně, jen přidávám zeleninovou směs Moravanka i s nálevem, je to pikantní a aspik má bezvadnou chuť. Jinak je ta želatina bez chuti a musí se dochucovat.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: aspiková tlačenka kuřecí maso v aspiku vepřové maso v aspiku recept na aspikovou babovku aspiková tlačenka recept uzený maso v aspiku jak na aspikovou tlacenku aspiková řezy recept želatinová bábovka recept babovka zaspiku asikovy dort vepřové v aspiku balíček aspiku v prášku aspikovábábovka babovka s želatinou sulc do bábovky želatina aspiková aspiky recepty želatina na vaječnou bábovku moravanka v aspiku