Francouzské brambory naší rodiny

Bramborová jídla Doba přípravy: 2 hodiny 8 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 2 hodiny 8 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg brambor
400 g uzeného (já měla krkovici)
6 vajec
1 cibule
3 střední kyselé okurky
pepř
sádlo
majoránka
sůl
strouhanka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Tři vejce uvaříme na tvrdo. Uzené nakrájíme na kostičky. Okurky a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. Na sádle osmahneme cibulku s uzeným, ke konci přidáme nasekané okurky a necháme prohřát. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme se směsí, trochou pepře, solí, nakrájenými vejci a špetkou majoránky. Dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a dáme péct na 200°C.

  3. Mezitím rozšleháme zbylá vejce s trochou mléka a solí, a když brambory začnou zlátnout (cca po půl hodině), tak je vejci přelijeme. Necháme dopéct do zlatova, celkem se pečou asi hodinu.

Poznámka od kuchařky

Je to recept, který znám od svých rodičů, vypadá to jako hrozná patlanina a miluju to. Když sem se ptala tatínka na recept, a on mi řekl, že mám okurky hodit na pánev, zhrozila jsem se, ale prý se stáhne kyselost.

Komentáře k receptu Francouzské brambory naší rodiny

  • Frantiska Frantiska

    zajimava zmena, majoranku a okurky jsem v zapecenych bramborach mela poprve :)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    La Furi Roja: můžu říct,že opravdu nám brambory chutnaly:-p:yes:akorát jsem je krájela přes kolečko na bramborový salát,takže byly drobnější,ale až je budu zase dělat,tak už jen podle tebe;-):yes:

    Odpovědět

  • La Furi Roja La Furi Roja(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Doufám, že vám chutnaly :)

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Zrovna takhle mě je naučila dělat babička před mnoha a mnoha lety a jsou nej. . Jen mléko s vajíčky naliju hned. :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem si vybrala tento receptík,už mám brambory v troubě,voní to krásně.Francouzské brambory jsem nedělala několik let,tak už se těšíme na obídek;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • La Furi Roja La Furi Roja(autorka receptu)

    jarda Kadic: Jo, to taky můžu :D člověk se tak hezky po domácku zaplácne.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    "Patlaniny" právě většinou chutnají nejlépe:yes:Ja se nejlépe najim smíchaným zbytkem zelí,masa a knedlíků;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzské brambory od babicky top recepty z brambor francouzke brambory od babicky francouzké brambory top recepty francouzské brambory nasi babicky top recepty francouzské brambory francouzské brambory francouzske brambory podle nasich babicek francouzské brambory dle babičky francouzské brambory podle babičky francouzské brambory s uzeninou francouzské brambory s uzeným masem nej recepty francouzské brambory francouzské brambory nejrecept francouzke brambory našich babiček francouzské brambory + majoránka nase francouzské brambory francouzké brambory dle našich babiček zapečené brambory top recepty francouzské brambory recept