Bramborová baba
Recept ještě nebyl hodnocenOčistené zemiaky jemnejšie postrúhame, cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, dáme do zemiakov, prisypeme umyté krúpy alebo pohánku - netreba dopredu variť,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očistené zemiaky jemnejšie postrúhame, cibuľu pokrájame na malé kocky, opražíme na masti, dáme do zemiakov, prisypeme umyté krúpy alebo pohánku - netreba dopredu variť,…
Cibulku zesklovatime na panvi, rohliky namocene ve smetane mirne vymackame, smichame s cibulkou, peprem, soli, muskatem, uzenym masem, mandlemi, vejci a vytvorime…
Pokrájenou cibuli osmažíme na másle s troškou oleje lehce dozlatova. Před koncem smažení přidáme mírně zkaramelizovat cca lžíci cukru. Přisypeme mouku, promícháme,…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným chutným a rychlým pokrmem na oběd nebo večeři. Připravíme je s uzeným masem a hermelínem, dochutíme muškátovým oříškem, zalijeme…
Kapustnica, tedy po našem zelňačka, je tradiční slovenská hustá polévka. Základem je dobré zelí, houby, uzené maso a klobása. K této polévce si můžete také připravit…
-z hovězího a slepičího masa uvaříme vývar (sůl, celý pepř, nové koření) -v jiném kastrolu orestujeme zeleninu, cibuli a česnek - zalijeme vývarem - přidáme fazole,…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou papriku a pepř,…
Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.Bulgur uvaříme na skus. Pokud máme, tak uvaříme v…
Dáme vařit čočku, po změknutí přidáme uzené, koření a česnek a necháme jěšte povařit. Můžeme podávat s opečenou houskou.
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici…
Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…
Velikonoční nádivka je jedním z oblíbených tradičních jarních pokrmů. Říká se jí také hlavička a nikdy nechybí na svátečně vyzdobeném velikonočním stole. Je dokonale…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do…
Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy sřední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku,…
Dáme vařit rýži klasickým postupem (já ji vařila ve vodě s bujónem a chvíli před dovařením dolila 1 dcl vína).Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu másla, vše osmažíme…
Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme křenem. Na plátky poklademe nudličky uzeného masa (uvařeného), zavineme,…
Maso nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.Přidáme maso, které osolíme, opepříme a za stálého míchání orestujeme.Pak maso vyjmeme, přidáme…
Jestli nám nezbyl výpek, rozpustíme sádlo a opečeme nakrájenou cibuli. Kapustu nakrájíme na proužky, oloupané brambory na větší kostky.Do výpeku dáme nakrájenou cibuli,…
Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, dáme do vymaštěného pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem, masem nakrájeným na kostičky, poklademe kousky másla. Vrstvy solíme…
Těstoviny uvaříme a promastíme je 3/4 máslem. Zbytek másla využijeme k vymazání pekáčku. Zelí spaříme ve vroucí vodě - asi 5 minut, zchladíme ho pod studenou vodou a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami