Jáhlová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 257 kJ / 61 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,40 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
V osolené vodě si dáme vařit těstoviny. Mezitím si dozlatova orestujeme kostky kuřecího masa. Hotové maso zabalíme do alobalu a do výpeku nalijeme olej a orestujeme…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě a scedíme. Mezitím si brokolici rozebereme na růžičky, které spolu s nasekanou paprikou vaříme 5min v páře. Cottage…
Troubu předehřejeme na 175°C a vymažeme si plech nebo formu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, jogurt, ořechy a sušené mléko promícháme a hotovou směs …
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a…
Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…
Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…
Ze všech surovin si propracujeme těsto a necháme uležet alespoň 30min v lednici. Poté si vyválíme plát, vykrojíme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka a vytvarujeme do…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme…
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme…
Květák povaříme v osolené vodě a poté nadrobno pokrájíme. Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Lučinu si metličkou rozšleháme s mlékem a poté promícháme s…
Všechny ingredience pořádně promícháme v míse spolu se změklým máslem. Oříšky jsou lepší hrubě rozdrcené, než namleté. Na pečící papír uděláme lžící 6 hromádek, které…
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod). Poté rýži scedíme. Mléko přivedeme k varu a přidáme rýži. Na mírném plameni vaříme dokud není…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Mléko na malém plameni přivedeme k varu, vmícháme pohanku a odstavíme, aby kaše zhoustla. Přendáme do hlubokého talíře, pokapeme máslem a posypeme skořicí, rozinkami a…
Cibuli nakrájíme na jemno a lehce orestujeme na oleji, aby nebyla tvrdá. Necháme vychladnout a smícháme s nakrájenými tyčinkami. Osolíme, opepříme. Lučinu rozšleháme s…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí. Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu.…
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Propracujeme,…
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme slad, vejce a nakrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1hod odpočinout v chladu. Těsto rychle…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Retro okénko: Vzpomínáte na Metro dezert? Tahle cukrovinka je k dostání i dnes, ale podle našeho receptu si ji upečete doma
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata
Pizza z automatu dobývá Česko. Italskou klasiku dokáže stroj připravit skoro stejně dobře jako některé restaurace