Bramborový salát s tofunézou (DlabemeZdrave)

Suroviny 8 porcí

1 kg brambor
100 g hrášku
50 g mrkve
50 g celeru
50 g kořenové petržele
2-3 kyselé okurky (vel. 3-6 cm)
2 cibule (cca 100 g)
1-2 stroužky česneku
100 g tofunézy
100 g bílého jogurtu
50 ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
20 g oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, druhý den oloupeme a nakrájíme na plátky, které můžeme orestovat dozlatova.

  2. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme. Okurky nakrájíme na menší kousky a cibuli nasekáme najemno.

  3. Vše dáme do mísy spolu s prolisovaným česnekem a promícháme s dresinkem z tofunézy, jogurtu, mléka a oleje. Na závěr dochutíme a necháme v ledničce odležet 24 hod.

Poznámka od kuchařky

Tofunéza je bezvaječná majonéza. Je zdravější, jelikož neobsahuje cholesterol - je vyrobena ze sójových bobů. Na pohled není rozeznatelná a při ochutnání téměř také ne.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou

Komentáře k receptu Bramborový salát s tofunézou (DlabemeZdrave)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sojoneza recept sojonéza dýňový salát s tofunézou cizrnový salát s tofunézou tofineza dietní bramborový salat s tofunezou recept tufunéza ovesmilk recept na bramborový salát bez celeru a petržele