

Domácí pudink (DlabemeZdrave)
Suroviny
- 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 30 g škrobové moučky (Gustinu)
- 30 g fruktózy
- 1/2 vanilkového lusku
Postup přípravy receptu
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme vychladnout.
Samozřejmě nemusíme dělat pouze vanilkový. Místo lusku stačí použít další příchutě:
a) kakaový: 20 g bio kakaového prášku
b) karamelový: zkaramelizované 2 lžíce fruktosy
c) kokosový: 2 lžíce mletého kokosu
d) ovocný: rozmixované čerstvé ovoce (podle šťavnatosti je potřeba přidat Gustin)
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí pudink (DlabemeZdrave)
-
DlabemeZdrave:
Jj, ochutit lze lecčím
Dnes např. rozmarýnem
Větvička (asi 5cm) byla tak akorát
No, čeládka sice hádala na použití šalvějeale je to jedna čeleď, že
-
jana: Je to jen oplatková ozdoba, jelikož zatím nemám po ruce pěkné čerstvé ovoce, které bych použila, ale jakmile bude po k mání nějaká jahůdka, borůvky apod tak udělám fotku novou
-
jenom ta ozdoba navrchu k tomu zdravému nějak nejde
dala bych třeba kousek ovoce
-
Není nutné použít přesně toto mléko, můžete použít takové, jaké máte rádi. Samozřejmě to jde i z kravského, ale já používám toto, tak jsem ho napsala do receptu. Z obilného mléka chutná pudink jinak než z kravského, s tím je potřeba počítat. Ale zkoušela jsem ho i z kravského a ten byl mnohem lepší než kupovaný
-
Obilná mléka mají běžně v lékárnách nebo v obchodech se zdravou výživou.
-
Já mám pocit, že toto obilné mléko jsem viděla v Albertu, mrknu. Líbí
-
-