Zemplínsky koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Do mixéru dáme mléko, vejce, olej, mouku, sůl a ušleháme hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout.Rozšleháme v hrnečku vejce , kterým budeme potírat jednu stranu…
Tyto řezy připravíme z kakaového těsta ochuceného perníkovým kořením, rozmačkanými banány, sušeným ovocem a nasekanými ořechy. Podáváme je potřené meruňkovým džemem a…
Lahodný krém skrytý pod opálenou cukrovou krustou. To je tradiční francouzský dezert ze žloutků, smetany, vanilky a cukru. Díky receptu soutěžícího Tondy Víznera z…
Tato polévka je sytý a krémový pokrm, který zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Spojuje jemnost kuřecího masa s výživnou brokolicí, pikantním čedarem a jemnými…
Vepřové plátky s chutí oblíbené bylinky se určitě vyplatí vyzkoušet. Přípravu si zjednodušíte s pomocí tlakového hrnce. V mezičase připravíte snadno oblíbenou přílohu a…
Skvělou alternativou vaječného likéru je likér čokoládový. Vyrobíte jej velmi snadno a milovníci čokolády budou nadšeni. Kromě toho, že potěší vaše chuťové pohárky,…
I oblíbenou a pro Vánoce tradiční vánočku můžete připravit v odlehčenější verzi z celozrnné mouky a se sladěnkou. Na chuti nic nepoznáte, vánočka bude krásně vláčná. Za…
Spojte bohatou chuť karamelu s jemností mléčné pěny a připravte si domácí karamelový likér. Skvělý tip pro chladné večery nebo na sváteční chvíle s rodinou a přáteli.…
Velmi snadná a výborná bábovka ve slavnostnější úpravě udělá radost jako dárek k svátku či k narozeninám. Dobře uskladněná bábovka obvykle vydrží až 5 dnů, ale tahle je…
Není nad to si jednou za čas osladit život něčím jemně alkoholickým. Domácí Baileys je co do přípravy naprosto jednoduché a rychlé. Dokonce je to podstatně rychlejší než…
I z obyčejné cibule můžeme připravit lahodné jídlo. Pod křupavou strouhankou najdeme jemný bešamel se sýrem, který chuť cibule zjemní. Jídlo je hotové za chvíli a vyjde…
Sladké pštrosí vejce je originální dezert, který zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Spojení bílé sladké vrstvy a šťavnaté pomerančové náplně, je dokonalou sladkou…
Jemně nahořklá chuť rukoly dodává této polévce osobitou chuť a šmrnc. V kombinaci s mozarellou, rozmixovanou kořenovou zeleninou a opečenými krutonky z žitného chleba…
Jemný máslový mazanec připravíte snadno podle našeho receptu. Omládek mu dodá na kyprosti a vláčnosti. Dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce a v…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Jahodový mléčný koktejl má intenzivní jahodovou chuť, krémovou konzistenci a chutná naprosto neodolatelně. Z vychlazeného mléka bude ideálním letním osvěžením. Připravte…
Nadýchané, voňavé, s ovocem a šlehačkou – přesně takové jsou tyto roztomilé lívance ve tvaru králíčka. Dokonalá kombinace chutí i zábavy na talíři, která rozzáří…
Vanilka a jahody, kdo by této kombinaci odolal. Připravte si s námi ledové osvěžení této chuti. Smetanová směs ochucená semínky z vanilkového lusku se snoubí s…
K přípravě jednoduché a rychlé domácí zmrzliny nejsou vždy třeba čerstvé jahody, postačí nám ty mražené - jen je třeba je před použitím nechat chvíli rozmrazit. Hotovou…