Kuřecí žaludky v papiňáku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

3-4 porce Drůbeží maso 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

400 g chlazených kuřecích žaludků
1 lžíce slunečnicového oleje
1 střední cibule
1 slabá kávová lžička kmínu
půl lžičky pepře
sůl
1 lžička sladké papriky
trošku pálivé papriky
Na dochucení:
asi 2 či 3 špetky gyros koření
Na zahuštění:
2 dl plnotučného mléka
1 a ½ lžíce polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňákového kastrolu dáme olej, na něj pokrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Mezi smažením přidáme kmín a pepř. Pak na to přidáme omyté a okapané žaludky (krájím na půlky), dáme je na usmaženou cibulku a chvíli opékáme a dusíme (pustí si šťávu), osolíme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, zamícháme, po chvíli podlijeme horkou vodou z konvice, papiňák zavřeme a žaludky v něm dusíme zhruba půl hodiny, podle druhu papiňáku méně či více.

  2. Když jsou žaludečky měkké, odklopíme poklici a rychle dovaříme. V plnotučném mléce rozkloktáme mouku (kdo rád hustší omáčku, dá trošku víc mouky) a mléčnou záklechtkou pokrm zahustíme. Provaříme nejméně 15 minut a mezitím dochutíme podle potřeby solí a kořením. Já jsem přidala i tři špetky koření gyros a pak to bylo ono.

  3. Hodí se k tomu rýže, těstoviny, brambory i knedlík, záleží, co kdo rád. Já jsem jedla jen s chlebem, a taky dobré.

Poznámka

V pokrmu není téměř žádný tuk a místo smetany či šlehačky jsem použila mléko, takže pokrm považuji za téměř dietní a přesto chutná moc dobře. Pokud toho nesníte celý hrnec, neztloustnete a ještě si pochutnáte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky v papiňáku

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: Díky za milý komentář. :-D Já jsem dělala žaludky po delší době, mám na chvíli dietku, tak jsem vymýšlela, jak je udělat. No a ono to vážně vyšlo moc dobré i v té dietnější formě. Chtěla jsem je udělat na přírodno bez toho mléka, ale povedlo se mi je víc osolit, tam jsem omáčku nastavila tím mlékem a ono tam to mléko náramně sedlo a celé se to zjemnilo. A hlavně - bylo to celé i celkem rychle hotové.;-) Tak jsem receptík poslala do světa, třeba si to někdo také uvaří.:-) Zdravím!:-8

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: já je taky miluju:-), ale spíš dělám buď klasicky zadělávané a nebo "drštkovou" polévku, tohle neznám:-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No já bych toho snědla celý hrnec:yes:
    Kuřecí žaloudky jsou podle mne zbytečně opomíjená surovina - dobře upravené jsou moc dobré.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo