Housko – bramborové knedlíky paní hajné ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 40 min 10 porcí Přílohy 1 názor

Suroviny

6 ks rohlíky nebo housky
4 ks větší brambor
1 ks vejce
3 lžíce bramborový škrob
3 lžíce hladká mouka
2 lžíce pšeničná krupice
2 dcl plnotučné mléko
4 vejce (Bílky ze čtyř vajec)
Sůl
voda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájím na kostičky, vsypu do velké mísy a zaliji mlékem.

  2. Brambory oloupu a rozmixuji nebo nastrouhám na velmi jemno.

  3. Z bramborové hmoty v utěrce vylisuji tekutinu a pak přesypu do mísy k pečivu.

  4. Do mísy rozklepnu jedno vejce, nasypu škrob, mouku a osolím.

  5. Z bílků vyšlehám tuhý sníh a přesunu do mísy. Vše opatrně, ale důkladně promíchám. Pokud je hmota řidší přisypu krupici, pokud je těsto tuhé a rozpadavé přiliji mléko.

  6. Do většího hrnce napustím vodu osolím a dám vařit.

  7. Z těsta tvaruji menší koule cca 5 cm v průměru namočenýma rukama a hned je vhazuji do vařící osolené vody. Vařím 25 min. mírným varem.

  8. Po uvaření knedlíky vylovím a hned na prkně rozpůlím. Vložím do mísy a podávám, případně uchovávám v teple pod utěrkou. Podávám je k masu a zelí nebo ke guláši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Housko – bramborové knedlíky paní hajné ze „Šlajfu“

  • Alicja Stara Alicja Stara(neregistrovaná)

    moc dobre ač se trošku pracne ale stoji to za to.:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: housko bramborove knedliky housko bramborový knedlík housko-bramborové knedlíky houskobramborovy knedlík housko bramborovy knedlíky knedlík z housek s s bramborem knedlikyhousko bramborové bramborové knedlíky s housku knedlíky housko bramborové housko-bramborový knedlík kynuté bramborové knedlíky housko knedlik s bramborem hajného koule knedlíky paní recepty paní hajné ze „šlajfu housko-bramborové knedlíky housko