

Slivovice
Suroviny
- Upéct 3x:
- 3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
- 12 dkg krupice cukr
- 17 dkg polohrubé mouky
- 3 lžíce horké vody
- 3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
- 12 dkg krupice cukr
- 17 dkg polohrubé mouky
- 3 lžíce horké vody
- 3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
- 12 dkg krupice cukr
- 17 dkg polohrubé mouky
- 3 lžíce horké vody
- Krém:
- 3/4 l mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 2 másla
- cukr dle chuti
- rum
- Marcipán:
- 20 dkg mletého cukru
- 10 dkg sušené plnotučné mléko
- voda (ale opatrně, aby byl marcipán tvárný skoro jako plastelína)
Postup přípravy receptu
Z upečených plátu vykrojíme tvar, spodní díl namažeme marmeládou, krémem, pak další plát, musí být 2x promazané.
Pak potáhnem marcipánem a doděláme uzávěr, zvlášť si uděláme kolečko středové a domalujeme zbytek.
Poznámka od kuchařky
U postele postup stejný, akorát nic nevykrojujeme a na krém přidáme o jedno máslo víc.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slivovice
-
omlouvám se - popis ne popos
-
Moc pěkná slivovička a oceňuji i popos přípravy
-
Liduš, to je super, to mi asi upečeš příští rok v květnu pro přítele, horší bude, jak se tam bez něj dostanu, já neřídím
On je z Jižní Moravy a slivovička je jeho národní nápoj
-
Tak jsem se zase nechal nachytat. Jak jsem viděl SLIVOVICE, kterou mám rád, hned jsem na to vlít v domění nějakého receptu na její úpravu a ona to zatím KRÁSNÁ mlska. No nic. Ty máš ale +bodík.
-
Lidko,
+
-
LIDKO, díky, určitě brzo vyzkouším, padesátiprocentní
-
Kedlubno-udělala jsem si z výkresu tvar a pak jsem to vyřízla z upečených plátu.
-
A jakpak bych udělala tu "tekutou"
Receptík neznáte
-
Bezvadné, je to na bod.
-
PERFEKTNÍ , POSÍLÁM BODÍKA ! prosím v jaké formě je to pečeno