Slivovice

LIDKA Kuchařka:

Dorty 10 názorů

59

Suroviny

Upéct 3x:
3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
12 dkg krupice cukr
17 dkg polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
12 dkg krupice cukr
17 dkg polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
3 vejce (bílky a žloutky oddělit)
12 dkg krupice cukr
17 dkg polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
Krém:
3/4 l mléka
3 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
2 másla
cukr dle chuti
rum
Marcipán:
20 dkg mletého cukru
10 dkg sušené plnotučné mléko
voda (ale opatrně, aby byl marcipán tvárný skoro jako plastelína)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z upečených plátu vykrojíme tvar, spodní díl namažeme marmeládou, krémem, pak další plát, musí být 2x promazané.

  2. Pak potáhnem marcipánem a doděláme uzávěr, zvlášť si uděláme kolečko středové a domalujeme zbytek.

Poznámka

U postele postup stejný, akorát nic nevykrojujeme a na krém přidáme o jedno máslo víc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slivovice

  • Fanuška Fanuška(neregistrovaná)

    :-Domlouvám se - popis ne popos:-D:-D

    Odpovědět

  • Fanuška Fanuška(neregistrovaná)

    :yes::yes::yes:Moc pěkná slivovička a oceňuji i popos přípravy:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Liduš, to je super, to mi asi upečeš příští rok v květnu pro přítele, horší bude, jak se tam bez něj dostanu, já neřídím:-D:-)) On je z Jižní Moravy a slivovička je jeho národní nápoj:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak jsem se zase nechal nachytat. Jak jsem viděl SLIVOVICE, kterou mám rád, hned jsem na to vlít v domění nějakého receptu na její úpravu a ona to zatím KRÁSNÁ mlska. No nic. Ty máš ale +bodík. ;-(

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Lidko,:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    LIDKO, díky, určitě brzo vyzkouším, padesátiprocentní :-D

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Kedlubno-udělala jsem si z výkresu tvar a pak jsem to vyřízla z upečených plátu.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    A jakpak bych udělala tu "tekutou":-?:-O;-) Receptík neznáte :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Bezvadné, je to na bod.:yes:

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    PERFEKTNÍ , POSÍLÁM BODÍKA ! prosím v jaké formě je to pečeno :-?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo