Narozeninový dort bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 518 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Dvoubarevná bublanina bez lepku, mléka a vajec je ideálním dezertem pro všechny, kteří hledají chutnou a zdravou alternativu ke klasickým moučníkům. Přestože je…
Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky,…
Mouky promícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a citronovou šťávou. Poté přidáme tekuté suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem krátce prošleháme. Vodu přidáváme…
Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto. Vodu přidáváme po lžících podle potřeby, její množství záleží na tom, jak šťavnatou máme mrkev a…
Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V nepřilnavém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cukru a necháme rozpustit. Přimícháme skořici, přidáme jablka a za občasného…
V hluboké míse promícháme všechny sypké ingredience. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, olej, ocet a mléko nebo vodu a ručním šlehačem nebo vařečkou vymícháme ne příliš…
Všechny mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto. Rozetřeme jej…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a…
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Přidáme citronovou šťávu a olej a po částech přidáváme vodu a šlehačem vypracujeme středně husté těsto (nesmí téct).…
Oba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme zbylou vodu, až než…
Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto. Na závěr…
Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici. Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.…
Obě mouky promícháme s hraškou, solí a xanthanem, přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než zaděláme tužší nelepivé těsto. Z těsta odebíráme kousky velikosti…
Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky. Těsto rozdělíme do…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Na závěr opatrně vmícháme rybíz. Těsto rozdělíme do…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Ze všech surovin umícháme tužší nerozpadavé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, aby se suroviny spojily, ale aby těsto nebylo příliš lepivé a řídké. Z těsta tvoříme…
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 3 mm a vykrajujeme kolečka velká asi 5 cm. Doprostřed každého kolečka dáme malou lžičku…
Pokud trpíte alergiemi či intolerancemi na lepek, mléko či vejce, tento recept je právě pro vás. Připravte si na Vánoce lahodné cukroví i vy. Postup je snadný a…
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli,…
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a…