Kuřecí prsa ze tří receptů

beruska8 Kuchařka: beruska8

Doba přípravy: cca 45 minut asi 5 Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

Brambory cca 3 kg i více
cca 5 ks kuřecích prsních řízků
anglická slanina
pórek
1 palička česneku – může být i méně
cca 5 ks cibule – podle chuti, může být i méně
smetana na vaření (může být i šlehačka) – cca 1 – 2 dcl
cca 1/2 litru vývaru nebo uvařená kostka masoxu
sůl – opatrně
harmonie chuti – nemusí být
pepř čtyř barev v mlýnku, ale může být i klasický černý mletý
majoránka - dost
bazalka – také poměrně dost
drcený kmín
máslo
trochu oleje – stačí pár kapek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V míse smícháme sůl s pepřem, majoránkou, bazalkou, harmonií chuti, olejem a drceným kmínem, aby se vše nabalilo na brambory.

  2. Na plech nebo do pekáče dáme vrstvu brambor, na ně na jemné proužky pokrájený pórek, cibuli nakrájenou na měsíčky a rozdělenou na proužky. Česnek nakrájíme na kousky a rozložíme rovnoměrně na brambory. Na tuto vrstvu položíme naklepané, osolené a opepřené kuřecí maso.

  3. Na každý kousek masa dáme trošku másla, poklademe zbytkem cibule a anglickou slaninou, až je maso zcela zakryté. Zalijeme vývarem a smetanou. Smetana a vývar se dají podle velikosti nádoby, tak, aby tekutina při vaření nevytékala.

  4. Nutno pamatovat na to, že při pečení maso a slanina pustí šťávu, a roztopí se máslo. Přesto je po upečení maso šťavnaté. Na maso poklademe další vrstvu brambor, zakryjeme.

  5. Zvolna pečeme asi při 180-200°C cca 45 minut, podle potřeby podléváme vývarem nebo i smetanou, pak odklopíme a dopečeme, až jsou brambory křupavé.

Poznámka

Původně se jednalo o 3 různé recepty, které jsem zkombinovala do jednoho. Z každého původního receptu je něco

Nelekejte se množství brambor, naše rodina má takto upravené brambory velice ráda a maso je zde pouze v roli přílohy. Česnek taky můžeme ve velkém, proto tohleto množství. Místo kuřecích prsou je možno použít kuřecí stehna nebo vepřovou krkovičku či kýtu, pak se ale musí péct o trochu déle.

Pokud se dává Harmonie chuti, může se vynechat sůl, protože toto koření je samo o sobě dost slané..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa ze tří receptů

  • JirkaR JirkaR

    zase výborný jídlo ale je potřeba na těch 200 měl jsem to trochu mín a po hodině brambory pořád tvrdý.... :-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Kluci to sebe právě ládují. Je to další verze klasického receptu na brambory s masem a se šlehačkou v troubě, ale tohle nikdy nezklame.:yes::yes: +;-)
    O zbytek brambor na dně se málem poprali. Výnikající to bylo.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa kuřecí prsa recepty nejlepší recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept recepty kuřecí prsa pečené kuřecí prsa recepty na kuřecí prsa kuřeci prsa přirodní kuřecí prsa se šlehačkou recept kuřecí prsa recept na kureci prsa nejlepší recept na kuřecí prsa kuřecí prsa na pórku nejlepší recepty na kuřecí prsa kuřecí prsa-recepty přírodní kuřecí prsa kuřecí prsa s bramborem nejlepsi kureci prsa recepty s kuřecích prsou

Zapomněl/a jsem heslo