Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý meruňkový táč

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 11. 2008 17:00

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie15 682 kJ / 3 748 kcal
Bílkoviny79,31 g
Tuky174,10 g
Vláknina16,84 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy457,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejným způsobem můžeme připravit i švestkový táč. Já si těsto připravila v domácí pekárně.

Můžeme zadělat i klasicky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Anullef

11. 6. 2020 11:11

Výborný, nadýchaný, jemný ! ❤️:yes:

Mnam_ham

21. 7. 2018 20:02

Nikdy se mi kynuté těsto nedařilo,ale toto je naprosto výborné!:yes: :-)

Radek

18. 9. 2017 12:41

Zajímavé vyzkouším. Celkem jednoduché těsto.Jenom nevím,kde sehnat červený meruňky?

Katka

17. 2. 2017 10:48

Ahojky, podle toho co čtu, je celá dávka na 2 plechy, tudíž v případě pečení 1 plechu dám poloviční dávku? Díky

Máňa

14. 7. 2016 17:28

kucharka: Pokud tvrdíte, že ho slečna od vás převzala, nemáte pravdu. Chybí tam totiž zásadní informace, že těsto necháme nakynout mezi bodem 2 a 3. Dělám táč po delěí době a váhám, jak dlouho nechat kynout. :-D

chvajda

9. 7. 2016 18:11

tento recept je opravdu výborný...těsto úžasné, chutné, vláčné.... na ovocný táč už budu používat pouze tento recept :-K....

RadkaaK

11. 1. 2015 20:11

Naprosto luxusní těsto a to jsem použila jen jedno vajíčko (až jsem do mísy nasypala suroviny, zjistila jsem že mám poslední vejce :-P )
Pekla jsem s borůvkama, děti mají již půl plechu snězeného :-D
Děkuji moc a recept ukládám a přidávám bodíka.:-K

randelka

8. 1. 2014 19:29

Moc dobrý recept. Koláč je křehký a vláčný, výborný! Nikdy jsem nebyla specialistka na kynuté buchty, těsto uhnětla domácí pekárna a přidala jsem vanilkový cukr a citronovou kůru a povedlo se na 1*. :-))

Petra

10. 9. 2013 09:44

kucharka: díky za recept :) zkouším tentokrát podle vás...ne podle rodinného receptu, tak jsem zvědavá, zatím mám těsto vcelku řídké, tak uvidíme...ale mí žrouti to spasou :D

Adellide

28. 1. 2013 17:19

buchtička výtečná !!!:-p:-p:-p:-p

scarlet

17. 9. 2012 15:12

Všem krásné odpoledne.
Špagetko,lejanec jsem pekla včera, tento recept jsem pekla už několikrát a vždy byly koláče výborné.Recept jsem už tenkrát chválila a chválím dál.
Jen jsem nikdy nedávala čerstvé kvasnice do pekárny.
Díky tobě, jsem to včera poprvé zkusila a bylo to, jak jsi mi napsala. Vykynulo to úžasně.
Díky moc,moc za radu a těším se, jak budu tímto způsobem péct zase, protože mám hodně receptů kde jsou čerstvé kvasnice a díky tobě se už nemusím bát a hlavně budu vědět jak na to. Díky moc. Scarlet.:-K:-K:-K

spagetka

16. 9. 2012 13:39

scarlet: povede se neboooj a na mamku vzpomínej, je mi to jasné, neboj :-*:-*:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

scarlet

16. 9. 2012 13:37

Špagetko, moc a moc děkuji za radu. Tak jdu na to, dám to do pečky, dám tam tedy ty čerstvé kvasnice budu doufat, že se povedou. Tento recept mám moc ráda, vždy mi připomene maminku a v tu chvíli je mi smutno na duši.:-K:-K:-K

spagetka

15. 9. 2012 13:15

scarlet: sušené droždí je vždy 1/4 čerstvého, takže podle tohoto receptu cca 11 g. Já osobně dělám raději z čerstvého. Jinak do pekárny nasypeš nejprvé tekutiny a pak pevné přísady, žádný kvásek neděláš extra, ta pečka si to udělá sama. Jo a na jednu stranu droždí, na druhou sůl, aby hned nepřišly do styku

scarlet

15. 9. 2012 13:11

Krásný víkend.
Mám sice blbej dotaz, ale co nadělám, když nevím.
Prosím , kolik dát kvasnic sušených, pokud bych těsto připravila v pekárně.
Přiznám se , že do pekárny dávám jen sušené a neznám tento poměr normálních a sušených.
Eventuelně, jak se dávají čerstvé kvasnice do pekárny. Udělá se první kvásek klasicky a naleje se tam, nebo se rozdrobí na mouku tak jako ty sušené.
Pokud některá z vás poradí, budu moc ráda.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: meruňkový táč kynutý táč kynutý meruňkový koláč merunkovy kynuty tac táč kynutý meruňkový táč kynutý táč s ovocem kynutý táč s meruňkami táč s meruňkami švestkový táč kynuty merunkovy kolac s drobenkou merunkový táč s drobenkou táč recept kynuté těsto na táč kynutý táč se švestkami merunkovy kynuty kolac recept na kynutý táč meruňkový koláč kynutý ovocný táč táč s ovocem

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, kvasnice, cukr krystal, vejce, olej, sůl, meruňky, drobenka

TopRecepty.cz

Kynutý meruňkový táč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yrX