Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Doba přípravy: 45 min cca 20 ks Moučníky , Dia a bezlepkové, Drobné pečivo 1 názor

Suroviny

200 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
50 g škrobu (tapiokový, kukuřičný)
90 g cukru
50 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
1 lžička sušených levandulových kvítků
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
asi 100 ml vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto.

  2. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak.

  3. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.

Poznámka

Levanduli suším v létě do zásoby a uchovávám v uzavřené dóze. Sušenkám dodá nejen neobvyklou vůni a chuť, ale také vzhled, obzvlášť pokud vmáčknete několik kvítků na povrch sušenky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Tématické fráze: levandulová buchta tncz nova bezlepkove levandulove susenky levandulové sušenky bezmléčné sušenky recept sušenky bez vejce citonovo-levandulove sušenky sušenky bez mléka recepty levandulová čokoláda bez cukru crinsles levandulová babeta susenka porad na chalupe levandulove susenky levandulova kuchařka sušenky bez lepku recepty levandulové sušenky recept