Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Suroviny cca 20 ks

200 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
50 g škrobu (tapiokový, kukuřičný)
90 g cukru
50 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
1 lžička sušených levandulových kvítků
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
asi 100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto.

  2. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak.

  3. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.

Poznámka od kuchařky

Levanduli suším v létě do zásoby a uchovávám v uzavřené dóze. Sušenkám dodá nejen neobvyklou vůni a chuť, ale také vzhled, obzvlášť pokud vmáčknete několik kvítků na povrch sušenky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Tématické fráze: levandulová buchta tncz nova bezlepkove levandulove susenky levandulové sušenky bezmléčné sušenky recept sušenky bez vejce citonovo-levandulove sušenky sušenky bez mléka recepty levandulová čokoláda bez cukru crinsles levandulová babeta susenka porad na chalupe levandulove susenky levandulova kuchařka sušenky bez lepku recepty levandulové sušenky recept