

Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem
Suroviny 2 porce
- 2 plátky krůtí prsa
- 100 g anglická slanina
- kapie
- 250 g žampionů
- 2 vejce uvařená natvrdo
- sůl
- pepř
- koření adžika
- 1 střední cibulka
- smetana na vaření
- trošku tuku ( olej, sádlo, omega a.j. )
- 1 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout.
Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce natvrdo, kousek kapie a dukladně smotáme do malé roládky. Maso mužeme sepnout jehlicí, nebo zavázat provázkem, ale není nutné.
Do kastrolku si dáme rozpustit tuk. Na něj dáme na chvilku orestovat roládky tak, aby se nám maso zatáhlo.
Maso vyjmeme, na tuk dáme na drobno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájené žampiony a zbytek kapie. Lehce prorestujeme.
Přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávičku lehce zahustíme moukou rozmíchanou v cca 1 dc smetany. HOTOVO! Mužeme podávat s Vámi oblíbenou přílohou.
Poznámka od kuchařky
Já jako přílohu zvolil rýži, ale vhodné budou třeba i těstoviny, brambory, jak kdo má rád.
DOBROU CHUŤ !!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem
-
moc dobrý
,sklidilo to velký úspěch
-
-
Děvčata díky za hodnocení, je to jednoduché na přípravu a já jsem si moc pochutnal ...
-
mňam
-
+10
-
Tomíku, opravdu pěkný recept a kdyby dneska nebylo kuře, tak bych to zítra spáchala, takže později, krůtí mám v mrazáku. Ty máš ode mne 9.boda
-
vypadá to krásně
-
Bezva.
-
krůtí je v lednici, tak už vím, jak na něj
Tome, dobrý
+
-
Díky holky
-
Tome!!!!!!
-
No Tome,kde jsi se nám toulal
a ty se objevíš s tak nádherným receptem
určitě ho vyzkouším,ale z kuřecího,neboť krůtí nemám a myslím si,že to nebude velkej rozdíl
to si zaslouží bodíka a už letííííííí+
-
, to lze udělat i z kuřecího, takže
a bodík jede