Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut 13 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 35 minut 13 názorů

Suroviny 2 porce

2 plátky krůtí prsa
100 g anglická slanina
kapie
250 g žampionů
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
pepř
koření adžika
1 střední cibulka
smetana na vaření
trošku tuku ( olej, sádlo, omega a.j. )
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Adžika a necháme chvíli odpočnout.

  2. Poklademe plátky anglické slaniny, přidáme na čtvrtky nakrájené vejce natvrdo, kousek kapie a dukladně smotáme do malé roládky. Maso mužeme sepnout jehlicí, nebo zavázat provázkem, ale není nutné.

  3. Do kastrolku si dáme rozpustit tuk. Na něj dáme na chvilku orestovat roládky tak, aby se nám maso zatáhlo.

  4. Maso vyjmeme, na tuk dáme na drobno nakrájenou cibulku, na drobno nakrájené žampiony a zbytek kapie. Lehce prorestujeme.

  5. Přidáme maso, podlejeme vodou a dusíme do měkka. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávičku lehce zahustíme moukou rozmíchanou v cca 1 dc smetany. HOTOVO! Mužeme podávat s Vámi oblíbenou přílohou.

Poznámka od kuchařky

Já jako přílohu zvolil rýži, ale vhodné budou třeba i těstoviny, brambory, jak kdo má rád.

DOBROU CHUŤ !!

Komentáře k receptu Dušená krůtí roládka na žampionech s jemným smetanovým přelivem

Tématické fráze: krutí maso na žampionech se smetanou krůtí plátky na žampionech krůtí kousky na žampionech jak zavázat roládu mail omega.gr loc:cz dušené kuře na žampionech jak zavázat masovou roládu krůtí roládka krůtí na žampionech kruti platek na zampionech krůtí roláda jak zavazatroladu kuře se smetanovým přelivem jak zavazat maso kuřecí nebo krůtí na žampionech krůtí roláda dušená kruti rolka dusena přeliv na masovou roládu jak zavazat maso provazkem do rolky krkovice na koreni adzika