Višňový beránek se skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenNa Velikonoce je v mnoha domácnostech součástí sváteční tabule také upečený sladký beránek. Pokud hledáte netradiční verzi, vyzkoušejte tento recept. Nadýchané máslové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na Velikonoce je v mnoha domácnostech součástí sváteční tabule také upečený sladký beránek. Pokud hledáte netradiční verzi, vyzkoušejte tento recept. Nadýchané máslové…
Jaro je pomalu za dveřmi. Přivítat jej můžete nejen krásnými, ale také lahodnými mandlovými cupcaky, ozdobenými jarními květy a jahodovým krémem z tvarohu a mascarpone.…
Krémová kedlubnová polévka se sýrovými nočky je velmi rychle připravená a chutná zejména dětem. Na její přípravu budete potřebovat jen pár základních surovin, ale pokud…
Bábovka je právem řazena mezi královny moučníků. Připravte si tuto jemnou, vanilkou provoněnou, bábovku. Těsto bude díky použití másla a tvarohu ideálně vláčné. A…
Halušky z bramborového těsta jsou jedním z nejznámějších slovenských jídel. Když k nim přidáme opečený špek, cibuli a zakysanou smetanu, budou chutnat výborně. Navíc je…
Není snad nic rychlejšího, než když ze stolu v mžiku zmizí čerstvě upečená buchta. Takovou se může stát i tato rybízová buchta s nádechem citronu, jejíž příprava je…
Toto chutné bezmasé jídlo uvaříme během chvíle. Knedlíky připravíme z bramborového těsta, do kterého přidáme špenát, sýr a tvaroh, a navíc ho ochutíme česnekem. Podáváme…
Sirup a kosmatici z bezových květů už určitě znáte, ale co takhle zkusit něco nového? Tyto muffiny spojují jemnou bezovou chuť se svěžím citronem. Můžete je servírovat…
Velikonoční mazanec s mandlemi je tradiční sladké pečivo, které symbolizuje jaro a slaví příchod Velikonoc. S jemnou strukturou, voňavou kůrkou a křupavými mandlemi na…
Zásoby letního ovoce z mrazáku snadno využijete do této bublaniny. Těsto je krásně vláčné a díky tvarohu i trochu hutnější. Jakmile do něj zakrojíte, dostane se vám do…
Tuto jednoduchou a dobrou polévku uvaříme z křupavých ředkviček a vajec. Na přípravě není nic složitého. Na závěr v polévce necháme rozpustit tvrdý sýr a podáváme ji s…
Kynutý mazanec je oblíbené sváteční pečivo, které o Velikonocích nechybí snad v žádné rodině. Stačí trocha másla a domácí marmeláda a lahodná snídaně je hotová. Kynuté…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Pokud ještě nevíte, jaký moučník upéct k nedělní kávě, upečte povidlovou bábovku. Štědrá porce povidel, kakaa, kokosu a skořice – to je kombinace, kterou jen tak něco…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní…
Velice snadný na přípravu je tento švestkový koláč. Jemné těsto z polohrubé mouky poklademe půlkami šťavnatých švestek, které doplní mandlové lupínky. Pomyslnou korunou…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Lahodný jarní dort připravíme z vláčného mrkvového těsta, které dochutíme vlašskými ořechy. Dort potřeme meruňkovou marmeládou a krémem z pudinku a pomazánkového másla.…
Nakyslá chuť tvarohu a meruněk na jemném kakaovém piškotu. To je svěží kombinace, která navodí sváteční atmosféru i ve všední dny. Díky snadné přípravě je tento dezert…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší velké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce, a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Tradičním symbolem českých Velikonoc je sladký beránek. Krásného beránka můžeme připravit například z těsta, do kterého přidáme vysokoprocentní smetanu. Beránka po…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou…
Zeleninové i luštěninové polévky, česnekovou, kmínovou, houbovou i mnohé další, můžeme vylepšit přidáním chlebových knedlíčků. Jejich příprava je snadná a polévky se tak…