Brynzová kolečka

magdalenka Kuchař:

Moučníky , Drobné pečivo 17 názorů

55

Suroviny

250 g brynzy
250 g polohrubé mouky
125 g Hery
125 g sádlo
špetka soli (opatrně, brynza je slaná)
1 vejce na potření
oříšky
sezam (mák, kmín a pod.)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.

  2. Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu a ide to rýchlejšie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, alebo niečím iným, výborný je lieskový oriešok alebo polka vlašského orecha.

  3. Upečieme na peč. papieri.

Poznámka

Hodí sa ako zmena, ak už mám sladkého dosť. S pohárikom vínečka, samozrejme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brynzová kolečka

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Coleta: Je mi naozaj ľúto, že ťa môj recept sklamal.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Recept jsem vyzkoušela a bohužel mě zklamal. Jak mám brynzu ráda, tak toto opakovat více nebudu. Myslím, že vhodnější by byla např. hladká mouka, tu polohrubou jsem tam dost cítila, přitom pečivo bylo propečené. Brynza tam moc poznat není a pečivo bylo hodně mastné, to samozřejmě dělá poměr mouky a tuku. Za mne škoda surovin, bohužel.

    Odpovědět

  • pepik pepik(neregistrovaný)

    magdalenka:prima!!!!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Som rada, že som aspoň inšpirovala...

    Odpovědět

  • janazw janazw

    Protože mi v obchodě často přebývá dost bryndzy, hledala jsem recept, jak ji lze zpracovat a prodat i jinak. Tato kolečka jsou krásně měkká a šťavnatá. Jediné, co mě zklamalo, že nechutnají po bryndze, ale spíš po tom sádle (a to si myslím, že mám kvalitní bryndzu - fa. Agrofarma), celkově bych chuť ještě zvýraznila nějakým kořením třeba. S těstem se hezky pracuje, nevykrajovala jsem ale, ale v rukách tvořila placičky, je to mnohem rychlejší a taky to nevypadá špatně. S tímhle receptem budu dál pracovat, zkusím přidat olivy, škvarky apod.. Dávám bod. :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Už začínam priberať od pýchy...;-)
    A nechcem kontrovať, ale myslím, že od Teba by som sa veľa naučila...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenky, štvorce áno, škvarkové pagáčiky v tvare štvorca dostať aj v obchode, ale ten tvoj nápad je čosi iné;-):yes::-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Tejaja, ak by som bola neskromná, povedala by som, že geniálne nápady sú jednoduché...ale samochvála smrdí, že? Sestra robila zemiakové pagáče ako trojuholníky, tiež kvôli "odpadu" - štvorce a tie potom cez uhlopriečku. Tak som robila štvorce aj ja a potom ma napadli mesiačiky...(-polmesiačiky?), keď som mala v rukách vykrajovátko.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka, tak pagáče ma nenapadlo robiť v tvare polmesiačikov.;-) Si špica:yes::-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Tejaja, ja aj pagáče robím ako mesiačiky...obyčajne sa hostia čudujú, prečo. Aj mne sú viac sympatické tieto tvary a odpad je v podstate zanedbateľný, odpadá znovumiesenie atď.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Názov je síce "kolieska", ale keď Magdalénka napísala, že sa často robí polmesiačiky, tak sú to polmesiačiky;-):-D:-D Myslím magdalénka, že sú aj krajšie ako kolieska. :-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Diky za radu bryndzu jsem nikdy nejedla tak právě jsem nevěděla určitě vyzkouším a přidám fotečku:-p;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jollka, může ale pak to budou nivová kolieska ;-):-D, Nivou nic nezkazíš, jen má jinou chuť. Zkus oba sýry :-p:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Ahojky může být místo bryndzy niva??:-p:-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jo, já brynzu taky můžu, ale pipre, jak asi víš, je k dostání jen v Orlu tady a už jsem koukala, neměli ji teď:-( Jinak už by tu byla fotka:-/

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo