

Brynzová kolečka
Suroviny
- 250 g brynzy
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g Hery
- 125 g sádlo
- špetka soli (opatrně, brynza je slaná)
- 1 vejce na potření
- oříšky
- sezam (mák, kmín a pod.)
Postup přípravy receptu
Z bryndze, tuku, múky, soli si pripravíme cesto, necháme odstáť v chladničke. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
Vykrajujeme kolieska,ja často polmesiačiky - je menej odpadu a ide to rýchlejšie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom, alebo niečím iným, výborný je lieskový oriešok alebo polka vlašského orecha.
Upečieme na peč. papieri.
Poznámka od kuchařky
Hodí sa ako zmena, ak už mám sladkého dosť. S pohárikom vínečka, samozrejme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brynzová kolečka
-
Coleta: Je mi naozaj ľúto, že ťa môj recept sklamal.
-
Recept jsem vyzkoušela a bohužel mě zklamal. Jak mám brynzu ráda, tak toto opakovat více nebudu. Myslím, že vhodnější by byla např. hladká mouka, tu polohrubou jsem tam dost cítila, přitom pečivo bylo propečené. Brynza tam moc poznat není a pečivo bylo hodně mastné, to samozřejmě dělá poměr mouky a tuku. Za mne škoda surovin, bohužel.
-
magdalenka:prima!!!!
-
Som rada, že som aspoň inšpirovala...
-
Protože mi v obchodě často přebývá dost bryndzy, hledala jsem recept, jak ji lze zpracovat a prodat i jinak. Tato kolečka jsou krásně měkká a šťavnatá. Jediné, co mě zklamalo, že nechutnají po bryndze, ale spíš po tom sádle (a to si myslím, že mám kvalitní bryndzu - fa. Agrofarma), celkově bych chuť ještě zvýraznila nějakým kořením třeba. S těstem se hezky pracuje, nevykrajovala jsem ale, ale v rukách tvořila placičky, je to mnohem rychlejší a taky to nevypadá špatně. S tímhle receptem budu dál pracovat, zkusím přidat olivy, škvarky apod.. Dávám bod.
-
Už začínam priberať od pýchy...
A nechcem kontrovať, ale myslím, že od Teba by som sa veľa naučila... -
magdalenky, štvorce áno, škvarkové pagáčiky v tvare štvorca dostať aj v obchode, ale ten tvoj nápad je čosi iné
-
Tejaja, ak by som bola neskromná, povedala by som, že geniálne nápady sú jednoduché...ale samochvála smrdí, že? Sestra robila zemiakové pagáče ako trojuholníky, tiež kvôli "odpadu" - štvorce a tie potom cez uhlopriečku. Tak som robila štvorce aj ja a potom ma napadli mesiačiky...(-polmesiačiky?), keď som mala v rukách vykrajovátko.
-
magdalenka, tak pagáče ma nenapadlo robiť v tvare polmesiačikov.
Si špica
-
Tejaja, ja aj pagáče robím ako mesiačiky...obyčajne sa hostia čudujú, prečo. Aj mne sú viac sympatické tieto tvary a odpad je v podstate zanedbateľný, odpadá znovumiesenie atď.
-
Názov je síce "kolieska", ale keď Magdalénka napísala, že sa často robí polmesiačiky, tak sú to polmesiačiky
Myslím magdalénka, že sú aj krajšie ako kolieska.
-
Diky za radu bryndzu jsem nikdy nejedla tak právě jsem nevěděla určitě vyzkouším a přidám fotečku
-
jollka, může ale pak to budou nivová kolieska
, Nivou nic nezkazíš, jen má jinou chuť. Zkus oba sýry
-
Ahojky může být místo bryndzy niva??
-
Jo, já brynzu taky můžu, ale pipre, jak asi víš, je k dostání jen v Orlu tady a už jsem koukala, neměli ji teď
Jinak už by tu byla fotka