

Bramborový chleba
Suroviny
- 300 ml vody
- 25 g rozpuštěného másla
- 1 vajíčko
- 150 g uvařených na jemno nastrouhaných brambor
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 630 g polohrubé mouky
- 1,25 lžičky instantního droždí
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom zbytek (tak jak je to v receptu). A zapneme na program Sprint.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem tam dát normální kvásek místo sušených kvasnic no a takto to dopadlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborový chleba
-
místo polohrubé mouky dávám celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou
-
Barboro to byl můj první chleba, takže dopadl jak dopadl. Teď už jsem zkušenější.
-
to je ale strašný ušák... moc vody nebo droždí, je škaredě propadlej
-
Bramborový chléb výborný a velice dobrý.
Dávám bodík
-
Drahulin, mám teď novou pekárnu a taky tam ten program sprint není, ale jsou tam dva rychlé: základní rychlý (basic rapid) a délka programu je 2.10 min a nerozlišuje se tu velký nebo malý chléb a super rychlý (ultra fast) délka programu dle velikosti chleba (malý 1,28 a velký 1,38 min), tak třeba ti to pomůže.
-
Problém také bývá v tom, že člověk je potvora zvídavá a nestačí mu dívat se okýnkem co se v pekárně děje a několikrát otevře víko pekárny a dle mého v tom bude ten problém. Zkus to příště vydržet neotevřít dříve, než skončí úplně program pečení - třeba to je tou zvídavostí.
-
Já jsem z té pekárny úplně pitomá.
-
drahulin to bude sprint, od slova sprintovat, takže rychlý program
. Já to mám myslím "šnel"
česky napsáno
-
Boubelindo,co je program Strint?Mám pekárnu 3 dny a tento program tam nemám.Tedy aspoň jsem ho neobjevila.
-
Možná to bylo droždím nebo nevhodnou volbou programu. Já mám pekárnu necelý rok a chrochtám si s ní blahem. Začátky taky byly veselé, ale pak si to sedlo. Možná zkuste jako první kupovanou směs na oblíbený chléb. Ta by se měla podařit pokaždé.
-
Jak moc ráda, bych doma měla takový krásný chlebíček, jako je ten vyfocený........ Již dvakrát jsme si koupili pekárnu a pokaždé přišlo veliké sklamání...... Ačkoliv jsem vždy vyzkoušela všechny možné recepty z přiložené kuchařky, tak i z PC receptů, nikdy se mi chleba nepodařil... Z pekárny vypadla cihla, těžko poživatelná i těžko stravitelná.... Naštěstí , vždy jsme pekárnu vrátili do prodejny, bez problémů... A již nemám odvahu jít do třetího přístroje.... Trošinku vám všem ty zdařilé pekárenské výrobky závidím...Ale jinak jsem cukrářka sladkostí znalá, ale v normální el. troubě..... Můžete mi poradit, kde jsem chybovala ??????Děkuji všem a krásný den přeji z Havířovatoprecepty.cz
-
vážně se tento chleba dělá z polohrubé mouky? já dělám vždy jen z hladké. tak nevím. mohli byste mi prosím někdo poradit? děkuji
-
Aha moc díky. Mám totiž půjčenou pekárnu od mamky a ještě jsem s ní o tom nemluvila. Příště zkusím teda jen půlku droždí.
-
Jinak brambory do chleba přidávám taky, nebo třeba jen bramborovou kaši v prášku. Clebík pak vydrží déle "čerstvý" a nedrobí se při krájení.
-
Myslím, že toho droždí je strašně moc. na toto množství mouky úplně stačí necelá nejmenší odměrka, co je u pekárny, tzn. malá kávová lžička. proto je tak moc propadlý.