Bramborový chleba

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Domácí pekárna 15 názorů

Suroviny

300 ml vody
25 g rozpuštěného másla
1 vajíčko
150 g uvařených na jemno nastrouhaných brambor
1 lžička soli
1 lžička cukru
630 g polohrubé mouky
1,25 lžičky instantního droždí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí nejprve tekuté a potom zbytek (tak jak je to v receptu). A zapneme na program Sprint.

Poznámka

Zkusila jsem tam dát normální kvásek místo sušených kvasnic no a takto to dopadlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborový chleba

  • andakomar andakomar

    místo polohrubé mouky dávám celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Barboro to byl můj první chleba, takže dopadl jak dopadl. Teď už jsem zkušenější.:-8

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    :-O to je ale strašný ušák... moc vody nebo droždí, je škaredě propadlej

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Bramborový chléb výborný a velice dobrý.:-p Dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Drahulin, mám teď novou pekárnu a taky tam ten program sprint není, ale jsou tam dva rychlé: základní rychlý (basic rapid) a délka programu je 2.10 min a nerozlišuje se tu velký nebo malý chléb a super rychlý (ultra fast) délka programu dle velikosti chleba (malý 1,28 a velký 1,38 min), tak třeba ti to pomůže. ;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Problém také bývá v tom, že člověk je potvora zvídavá a nestačí mu dívat se okýnkem co se v pekárně děje a několikrát otevře víko pekárny a dle mého v tom bude ten problém. Zkus to příště vydržet neotevřít dříve, než skončí úplně program pečení - třeba to je tou zvídavostí.;-);-);-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Já jsem z té pekárny úplně pitomá.:-O

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    drahulin to bude sprint, od slova sprintovat, takže rychlý program:-)):-D. Já to mám myslím "šnel":-)) česky napsáno;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Boubelindo,co je program Strint?Mám pekárnu 3 dny a tento program tam nemám.Tedy aspoň jsem ho neobjevila.:-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Možná to bylo droždím nebo nevhodnou volbou programu. Já mám pekárnu necelý rok a chrochtám si s ní blahem. Začátky taky byly veselé, ale pak si to sedlo. Možná zkuste jako první kupovanou směs na oblíbený chléb. Ta by se měla podařit pokaždé.;-)

    Odpovědět

  • Hela Hela (neregistrovaný)

    Jak moc ráda, bych doma měla takový krásný chlebíček, jako je ten vyfocený........ Již dvakrát jsme si koupili pekárnu a pokaždé přišlo veliké sklamání...... Ačkoliv jsem vždy vyzkoušela všechny možné recepty z přiložené kuchařky, tak i z PC receptů, nikdy se mi chleba nepodařil... Z pekárny vypadla cihla, těžko poživatelná i těžko stravitelná.... Naštěstí , vždy jsme pekárnu vrátili do prodejny, bez problémů... A již nemám odvahu jít do třetího přístroje.... Trošinku vám všem ty zdařilé pekárenské výrobky závidím...Ale jinak jsem cukrářka sladkostí znalá, ale v normální el. troubě..... Můžete mi poradit, kde jsem chybovala ??????Děkuji všem a krásný den přeji z Havířovatoprecepty.cz

    Odpovědět

  • finneta finneta(neregistrovaná)

    vážně se tento chleba dělá z polohrubé mouky? já dělám vždy jen z hladké. tak nevím. mohli byste mi prosím někdo poradit? děkuji

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Aha moc díky. Mám totiž půjčenou pekárnu od mamky a ještě jsem s ní o tom nemluvila. Příště zkusím teda jen půlku droždí.;-)

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Jinak brambory do chleba přidávám taky, nebo třeba jen bramborovou kaši v prášku. Clebík pak vydrží déle "čerstvý" a nedrobí se při krájení.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Myslím, že toho droždí je strašně moc. na toto množství mouky úplně stačí necelá nejmenší odměrka, co je u pekárny, tzn. malá kávová lžička. proto je tak moc propadlý.

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bramborový chléb bramborový chleba chleba z polohrubé mouky bramborový chléb z domácí pekárny bramborový chleba z domácí pekárny bramborový chléb recept chléb z polohrubé mouky domácí bramborový chléb bramboroví chleba recept na bramborovy chleb bramborovy chleb domaci pekarna bramborový chléb z pekárny bramborovy chleba z chlebove mouky domácí pekárna bramborový chléb bramborový chleba domácí pekárna bramborovy chleb pekarna bramborovy chleba z pekarny chleba bramborovy chléb bramborový rychly chleba

Zapomněl/a jsem heslo