Hospodský zelný salát

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

asi 8 porcí Saláty 105 názorů

Suroviny

50 dkg hlávkového zelí
50 ml slunečnicového oleje
2 zarovnané lžíce moučkového cukru
1 lžíce octa
sůl dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 122 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí spaříme a to tak, že v konvici svaříme litr vody a zalijeme s ní zelí pokrájené natenko, asi na 5 minut. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat.

  2. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a dáme do lednice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 836 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hospodský zelný salát

  • ne.ver ne.ver

    ...tak ted nedavno jsem ten recept nekolikrat znova pouzila a ukazalo se, ze kdyz zeli poradne osolim, uz to chut ma! A nemusi se pridavat ani dalsi cukr a ocet. Je ale fakt, ze porad mam ty vysledky ruzne - nekdy je to delikatesa a nekdy se to moc nepovede...:-)

    Odpovědět

  • Mikesanda1 Mikesanda1

    Ten salát také dělám, ale přidávám ještě na jemno nakrouhanou cibuhttps://www.toprecepty.cz/recept/29997-hospodsky-z...li.

    srettka: Myslím že tam patří ještě cibule.

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    ne.ver : přidávám taky cukr, ale opravdu jen trochu, olej v salátu nemáme rádi, ale tady sedí akorát :-), je to na každém, přidat nebo ubrat. A dávám tam dvě mrkve a dvě jablka, nahrubo. S těmi třemi miskami to mám stejné :-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Taky je pro mě alchymistickým tajemstvím tenhle zelný salát. Už jsem zkoušela spařovat, masírovat solí a já nevím co ještě, ale pořád to není ten správný zelný salát:-)já to snad budu muset z nějakého kuchaře vymlátit,nebo co:-D

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Salat nam chutna, ale davam tam dvojnasobne mnozstvi cukru a octa, a oleje mi prijde podle receptu spis moc. Nejak ty chute porad jeste nemam vychytane - prijde mi to jakoby nevyrazne - ale navzdory tomu toho dokazeme za vecer snist tri plne misky kazdy. :-D Takze diky za tip!

    Odpovědět

  • Medak Medak

    Obyčejně do salátů se dává panenský za studena lisované oleje a těch je také slušný výběr, např. olivový, řepkový, slunečnicový a další. Pro tepelnou úpravu jako smažení se za studena lisované oleje moc nehodí, protože se brzy přepalují a také ztrácí hodně cenných složek a vitamínů. Dotaz Eriky na výběr oleje byl OK! Petře do kuchyně a zvláště do salátů a nechoďte kupovat olej na benzinku.

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Erika: Ne, ty krávo blbá. Dává tam motorový od Shellu.

    Odpovědět

  • Jenda Jenda(neregistrovaná)

    Jan: A C olej znáš? Taky převoďák.

    Odpovědět

  • Libulka Libulka

    Manžel si ho dělá pořád, dělal s koprem, strouhanou mrkví i ředkvičkama, ale to už jsou drobné obměny, nejčastěji dělá jen zelí, jen navíc si přidá pepř a chilli kousky, užral by se :D :D :D Přidala jsem foto z mladého zelí, tak není čistě bílý ;-)

    Odpovědět

  • Jan Jan(neregistrovaný)

    Erika: Používám PP90, nebo PP90H:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Erika: :-) Áno, ešte niečomu nerozumiem. Otázkam, ktoré nie sú položené ako otázky, ale skôr ako rečnícke otázky s ironickým podtónom. Je skutočne na každom z nás, aký olej použije. Poznám veľa ľudí, ktorý olivový olej neznášajú a nepoužijú ho nikde. Preto som napísala, že je to na každom z nás, čo si dá. ;-)

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(autorka receptu)

    jaký olej dávám je dopsán :-O

    Odpovědět

  • casino casino

    "50 ml oleje"
    Erika:
    Autorka to napsala srozumitelně a nechala výběr oleje na tom kterém z nás kuchtíků:-)
    V kuchyni používám olej olivový, slunečnicový a občas paní casinovou (v přechodném pominutí smyslů) :-D koupené různé "spešl" olejíčky, ještě před tím než se obvykle vyhodí. :-(
    Řepkový olej takřka nepoužívám, ale kdyby se nedostávalo slunečnicového oleje, tak než olejovat olivovým, raději TENTO salát podám bez tuku, nebo zakápnu stolním olejem (když už bych spešl TENTO salát - vlažný - nearomatizoval ze špeku vyškvařeným sádlem :-)
    No, stejně jako na "olej" jste se mohla zeptat na "ocet", že :-D

    Odpovědět

  • Erika Erika(neregistrovaná)

    tejaja: právě proto jsem se ptala jestli je to obyčejný stolní olej (věta je ukončená otazníkem), protože do studené kuchyně mi nepřipadne stolní olej vhodný, ani chuťovně, ani významově. Je něco čemu ještě nerozumíte? :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Erika: :-) Ako viete, že obyčajný? Veď je tam napísané len "olej". Alebo existuje aj neobyčajný? Dajte si olej, aký máte radi, to je tak jednoduché. ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: zelný salát zelný salát z hlávkového zelí zelný salát recept recept na zelný salát zelny salat z cerstveho zeli hospodský zelný salát s mrkví zelný salát s koprem zelový salát s koprem dobry zelný salát recepty zelný salát zelný salát s mrkví zelní salát recept zelny salat salát z hlávkového zelí s mrkví zelný salát z hlávkového zelí s koprem zelný salát z čerstvého zelí s mrkví salát z hlávkového zelí s koprem zelné saláty salat z hlavkoveho zeli salat ze zeli

Zapomněl/a jsem heslo