

Hospodský zelný salát
Suroviny asi 8 porcí
- 50 dkg hlávkového zelí
- 50 ml slunečnicového oleje
- 2 zarovnané lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce octa
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
Zelí spaříme a to tak, že v konvici svaříme litr vody a zalijeme s ní zelí pokrájené natenko, asi na 5 minut. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat.
Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a dáme do lednice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hospodský zelný salát
-
srettka:
-
Udělala jsem dnes jako přílohu k obědu.
Držela jsem se přesně receptu, teda kromě oleje, toho jsem dala míň. Je to dobrota, snad k obědu něco zbyde -
Petr324: Díky za upozornenie.
-
Ve videu se do salátu přidává mrkev, v seznamu surovin chybí...
-
...tak ted nedavno jsem ten recept nekolikrat znova pouzila a ukazalo se, ze kdyz zeli poradne osolim, uz to chut ma! A nemusi se pridavat ani dalsi cukr a ocet. Je ale fakt, ze porad mam ty vysledky ruzne - nekdy je to delikatesa a nekdy se to moc nepovede...
-
Ten salát také dělám, ale přidávám ještě na jemno nakrouhanou cibuhttps://www.toprecepty.cz/recept/29997-hospodsky-z...li.
srettka: Myslím že tam patří ještě cibule. -
ne.ver : přidávám taky cukr, ale opravdu jen trochu, olej v salátu nemáme rádi, ale tady sedí akorát
, je to na každém, přidat nebo ubrat. A dávám tam dvě mrkve a dvě jablka, nahrubo. S těmi třemi miskami to mám stejné
-
Taky je pro mě alchymistickým tajemstvím tenhle zelný salát. Už jsem zkoušela spařovat, masírovat solí a já nevím co ještě, ale pořád to není ten správný zelný salát
já to snad budu muset z nějakého kuchaře vymlátit,nebo co
-
Salat nam chutna, ale davam tam dvojnasobne mnozstvi cukru a octa, a oleje mi prijde podle receptu spis moc. Nejak ty chute porad jeste nemam vychytane - prijde mi to jakoby nevyrazne - ale navzdory tomu toho dokazeme za vecer snist tri plne misky kazdy.
Takze diky za tip!
-
Obyčejně do salátů se dává panenský za studena lisované oleje a těch je také slušný výběr, např. olivový, řepkový, slunečnicový a další. Pro tepelnou úpravu jako smažení se za studena lisované oleje moc nehodí, protože se brzy přepalují a také ztrácí hodně cenných složek a vitamínů. Dotaz Eriky na výběr oleje byl OK! Petře do kuchyně a zvláště do salátů a nechoďte kupovat olej na benzinku.
-
Jan: A C olej znáš? Taky převoďák.
-
Manžel si ho dělá pořád, dělal s koprem, strouhanou mrkví i ředkvičkama, ale to už jsou drobné obměny, nejčastěji dělá jen zelí, jen navíc si přidá pepř a chilli kousky, užral by se :D :D :D Přidala jsem foto z mladého zelí, tak není čistě bílý
-
Erika: Používám PP90, nebo PP90H
-
Erika:
Áno, ešte niečomu nerozumiem. Otázkam, ktoré nie sú položené ako otázky, ale skôr ako rečnícke otázky s ironickým podtónom. Je skutočne na každom z nás, aký olej použije. Poznám veľa ľudí, ktorý olivový olej neznášajú a nepoužijú ho nikde. Preto som napísala, že je to na každom z nás, čo si dá.
-
jaký olej dávám je dopsán