Slané jednohubky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 506 kJ / 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 11,00 g |
– nasycené | 1,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou teplé i vychladlé a skvěle se…
Občas má člověk chuť na víno nebo pivo a sem tam si k němu chce něco malého zakousnout. Zkuste si dopředu naložit rozmanité druhy sýra podle našeho receptu. Nakládaný…
Slaninu dáme do kříže, položíme trochu cibule a na to tvarůžek. Dovnitř věnečku dáme olivu, poprášíme paprikou a na to trochu cibule. Tvarůžek zabalíme jako na obrázku…
Lehký, chutný a výživný salát můžete připravit jak na oběd, tak na večeři. Zeleninu krájíme na větší kousky, to je pro něj typické. Zralá sladká zelenina je základ pro…
V našich končinách je nakládání různých pochutin velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento snadný recept na nakládaný balkánský sýr. Chuť Středomoří do něj promítnou jak olivy,…
Zeleninový pokrm, původem z Itálie, připravený z paprik, rajčat a oliv, je ideální k bílému masu nebo rybám. Nyní, v sezóně rajčat a paprik, ji můžeme připravit do…
Papriky opláchněte, rozpulte a zbavte jadřinců. Jsou tak připravené na plnění kuskusovou směsí. Kuskus nasyptejte do misky, přidejte lžičku soli a olivový olej. Vše…
Mezi klasické recepty italské kuchyně patří špagety alla puttanesca, které mají zajímavý původ. Špagety s rajčatovou omáčkou s olivami a ančovičkami mají výraznou chuť.…
Toto jídlo je ideální pro uspěchané dny, kdy potřebujeme během chvilky připravit oběd. Přípravu usnadní kuskus, který stačí krátce povařit, a sterilovaná zelenina. Vše…
Focaccia patří jednoznačně mezi oblíbené pečivo napříč Evropou, u nás také již zdomácněla. Připravit si můžeme její variantu z kynutého těsta, do kterého nastrouháme…
Míchaný salát je skvělou svačinou nebo lehkou večeří. K lístkům rukoly přidáme černé a zelené olivy a sušená rajčat. Výživovou hodnotu pak salátu dodá nakládaný sýr a…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Verze 1: Kuřecí prsa nakrajíme na kostičky, osolíme a osmahneme na oleji. Nakrájíme si rajčata, olivy, Nivu a čínské zelí (na malé kousky). Tortilly dáme nahřát do …
Léto je období, kdy je salát perfektním obědem, či večeří. Lehký salát s tuňákem, z nových brambor, plný zeleniny, je ochucený zálivkou z aromatických kaparů a hořčice.…
Nabízím další ispiraci na zdobení, zde převážně ze zeleniny - suroviny lze použít určitě i jiné, např. různé koření, nebo místo čerstvé okurky může být zavařená. (Z…
Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety al dente.Krevety zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, ochuťte solí a pepřem a narychlo opečte na pánvi.Suroviny na pesto…
Bulgur se řadí mezi obiloviny, je bohatý na vlákninu, což podporuje naše trávení. Můžeme z něj připravit lehká a dobře stravitelná jídla, jako je toto. Bulgur zapečeme…
Prosátou mouku dáme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahé vody, počkáme 5 minut. Pak přidáme vajíčko, ostatní…
Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne.Do kastrolu dáme sušená…
Kombinace sladkého melounu, slaného sýra, aromatických oliv a typicky sladkokyselého balsamica vás dostane! Zdánlivě úplně odlišné suroviny spolu naprosto skvěle souzní…
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné.…
Šunkovou pěnu si asi všichni pamatujeme z dětství, namazanou na rohlíku. Její barva byla někdy až příliš růžová. Šunková pěna podle našeho receptu se skládá pouze z…
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, povolené máslo, pomazánkové máslo, vejce a rukou, nebo robotem promícháme - když se nám bude těsto zdát tuhé, přidáme smetanu.…