Bulgur se zeleninou

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: 35 min. 1 názor

Dietní recepty Redukční Doba přípravy: 35 min. 1 názor

Suroviny 2 porce

1 mrkev
kus celeru
1 petržel
2 lžíce mraženého hrášku
půl menší cukety
několik černých oliv
tenký plátek másla
sůl, pepř
půl hrnku bulguru

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla.
    Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme.

  2. Přidáme bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme a přidáme hrášek.
    Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do vyvaření vody.

  3. Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- recepty od Břicháče Toma. Mnou upraveno, místo bulguru můžeme použít rýži.

Komentáře k receptu Bulgur se zeleninou

  • gustavo.woltmann gustavo.woltmann

    Bulgur se zeleninou jsem se pokoušel uvařit poprvé v životě a přestože to nedrželo tak pohromadě jako na obrázku tak po chuťové stránce si dovoluji říct že to bylo velice dobré. Určitě doporučuji pro kuchaře i v domácnosti co rádi experimentují s novými recepty a mají odvahu se pouštět do nových věcí.
    Gustavo Woltmann

    Odpovědět