Koláč s jablky a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto v míse ručně prohněteme a vyklopíme na pomoučený vál. Těsto vypracujeme a odložíme asi na 15 minut do chladu. Poté těsto vyválíme na placku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto v míse ručně prohněteme a vyklopíme na pomoučený vál. Těsto vypracujeme a odložíme asi na 15 minut do chladu. Poté těsto vyválíme na placku a…
Z uvedených surovin zaděláme těsto, které necháme cca hodinu v lednici odpočinout.Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. V míse je pak smícháme s pokrájenými…
Dvoubarevná bábovka, klasika z nadýchaného těsta. Známá, skvělá a ořechová, s čokoládovou polevou dozdobená dobrota si zrovna říká o společnost hrnku kakaa. Dopřejte si…
Dvoubarevná bábovka, klasika z nadýchaného těsta. Známá, skvělá a ořechová, s čokoládovou polevou dozdobená dobrota si zrovna říká o společnost hrnku kakaa. Dopřejte si…
Kynuté koláče na plech s vrstvou ovoce a drobenkou zná jistě každý ze svého dětství, ještě od svých babiček. Připravte doma ke snídani či ke kávě koláč podle tohoto…
Dokonale nadýchaná bábovka, která je i šťavnatá. Do těsta totiž přidáme nastrouhanou mrkev, jemný tvaroh, med a také našlehaný sníh z bílků. Uvnitř bábovky nás pak v…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Hraběnčiny řezy patří mezi vůbec nejoblíbenější moučníky a je vhodný i pro slavnostní příležitosti. Recept je malinko náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.…
Domácí paštika z kuřecích jater je opravdová lahůdka. Zajímavou chuť dotváří i jablka, slanina a nasekané ořechy. Na závěr paštiku zjemní trochu smetany. Ochutnejte tuto…
Klasická voňavá bábovka, která je krásně vláčná a plná chutí, zpříjemní naše posezení u kávy. Do této bábovky přidáme skořici, jablka a mleté ořechy, díky tomu chutná…
Medový dort promazaný karamelovým krémem je skutečná pochoutka, která se hodí na všechny slavnostní příležitosti. Prořezávání dortu na pláty sice vyžaduje trochu…
Tento závin z perníkového těsta vyžaduje trpělivost. Aby chutnal tak, jak má, je potřeba těsto nechat 12 dní odležet. Jeho chuť ale stojí za to. Těsto vonící po perníku,…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Na nepečené kuličky můžeme kromě jiného použít také základ v podobě rumových perníčků. Mají svou specifickou chuť a vůni, kterou zcela propůjčí výslednému cukroví a…
Sváteční pečená krůta může být tou pravou delikatesou pro vaši rodinnou sešlost. Příprava je sice časově náročnější, ale co se týče výsledné chuti, všichni si přijdou na…
Nepečený kakaový srnčí hřbet s piškoty je oblíbený dezert, který zvládnete připravit bez trouby. Spojení kakaového krému a piškotů s vůní rumu vytváří neodolatelnou…
Výborné nepečené kuličky z rozinek, ořechů a čokolády krásně voní griotkou a rumem. Zaujmou i výrazně čokoládovou chutí. Kuličky obalujeme v mletých ořeších nebo…
Vychutnejte si toto lahodné sváteční jídlo se zajímavou přílohou. Opečený plátek krůtího masa podlijete jednoduchou smetanovou omáčkou a servírujete s knedlíky…
Z ořechů odebereme 70 g a nasekáme nožem nahrubo, zbytek ořechů umeleme. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na malé kostičky. V misce je …
Posypový mák s cukrem a rozemletými přechy zalijeme mlékem/vlažnou vodou/, přidáme rumovou tresť a dáme odstát na 15 minut. Dobře promícháme. Obě mouky smícháme…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme placku, vykrojíme rohlíčky, které upečeme ve středně vyhřáté troubě (160 °C)…