Mazanec v domácí pekárně
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s…
Cuketový chlebíček je vláčný a jemný moučník. Cuketa zajistí šťavnatost a delikátní strukturu. Skvěle se hodí k odpolední kávě nebo čaji a můžete jej podle chuti doladit…
Že už znáte všechny recepty na vánoční cukroví? Máme pro vás inspiraci, čím si zpestřit vánoční tabuli. Vyzkoušejte kávové oválky s ořechy a citronovo-čokoládovou…
Slavnostní linecký koláč je dokonalým dezertem pro každou příležitost, která si žádá něco výjimečného. Křehké linecké těsto se snoubí s jemně kořeněnou jablečnou náplní,…
Červenou řepu omyjeme, osušíme dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, pořádně zabalíme a pečeme cca hodinu a půl na 200 st. Pak řepu necháme chvilinku zchladnou a…
Těsto necháme půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme na 4 díly, z každého dílu vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů. Plníme tvarohem, povidly,…
Cukr, med a vodu necháme na hlubší pánvi bez míchání zkaramelizovat do zlatohnědé barvy. Když začne zlátnout, stáhneme z ohně a rychle pomocí vařečky vmícháme do směsi…
Ovesná kaše bez vaření, též známá jako overnight, je hotová téměř bez práce. Vydatná zdravá snídaně plná vlákniny, vitamínů a živin. Někdo do kaše přidává řecký jogurt…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse elektrickým šlehačem ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky, přidáme olej a mouku s kypřícím práškem.…
Kakaový píškot: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a šleháme na nejnižší stupeň. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a už jen důkladně…
Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a připravíme drobenku, kterou ponecháme stranou, nasekáme ořechy.Máslo a cukr utřeme do…
Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a připravíme drobenku, kterou ponecháme stranou, nasekáme ořechy.Máslo a cukr utřeme do…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Šťávu z citronu smícháme s trochou medu a promícháme s jablky.Přidáme dílky mandarinek, nakrájený…
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte…
Když se kuchyní line vůně vanilky, je jisté, že Vánoce jsou za dveřmi. Tato tobolka tropické orchideje plná semínek, je považována za celosvětově nejoblíbenější sladkou…
Snídaně je základ a dodá našemu tělu potřebnou energii na dopoledne. Ideální volbou je granola, což je směs pečených vloček, oříšků a semínek. Smíchejte ji s řeckým…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Roláda vonící po perníku, s karamelovým krémem, nejen krásně vypadá, ale také skvěle chutná. Roládu můžete dle vašich chutí posypat ořechy nebo kokosem. Potěší všechny…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunuje…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento…
Žemlovka je oblíbené jídlo naší kuchyně. Věděli jste ale, že jablka v ní můžete vyměnit za cuketu? Zbytek surovin zůstává tradiční – skořice, ořechy, rozinky i vanilka.…