Hovězí závitky v PH
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa naklepeme,každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí,potřeme prolisovaným česnekem,osolíme,opepříme.Na každý plátek dáme,salám,párek,okurku,slaninu a buď…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa naklepeme,každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí,potřeme prolisovaným česnekem,osolíme,opepříme.Na každý plátek dáme,salám,párek,okurku,slaninu a buď…
Rozválíme listové těsto a potřeme kečupem a hořčicí Z těsta vykrájíme 2cm široké nudle, do kterých zabalíme párky, aby vznikla kremrole Potřeme rozšlehaným vejcem a…
Pekáček vyložíme pečným papírem. Troubu předehřejeme na 180 0C. Bagetky nakrojíme co nejvíc, ale tak, aby ještě držely pohromadě. Vnitřní řezy potřeme majonézou a trochu…
Rajčata zbavíme vnitřků a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Okurky nakrájíme na kostičky. Liberáky oloupeme, nakrájíme na kolečka a…
Necháme si rozpálit troubu asi na 180°C. Párky rozřízneme v půlce, ale ne úplně napůl, tak, že vznikne jakási kapsa. Rozevřené popepříme, vymažeme hořčicí a vložíme…
Na oleji zpěníme cibuli, mrkev a na jemno nasekaný česnek. Vše mírně osolíme a opepříme, když cibule zrůžoví, vmícháme na kolečka nakrájený párek a osmahneme. Poté…
NÁDIVKA: Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce…
Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek.…
Nejdříve nařízneme podélně párek na poloviny. Pozor, ne úplně do konce (necháme cca 1 - 2 cm vcelku). Rozřízlé konce ohneme do tvaru srdce a dole spojíme párátkem.Na…
Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a…
Se zaděláním těsta na tyto slané záviny nám pomůže domácí pekárna. Jakmile je těsto hotové a nakynuté, rozdělíme jej na čtyři pláty a libovolně je plníme tím, co máme…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Receptů na bramborový guláš najdete spousty. Tentokrát jsou k bramborám a kvalitním párkům přidané i houby a hotový guláš je zjemněný smetanou. Vyzkoušejte a uvidíte, že…
Nenáročný a během chvilky hotový slaný závin, který můžete připravit rodině či na posezení s přáteli. Receptů na záviny z listového těsta je nespočet, tahle varianta je…
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z…
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí,…
Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se…
Vyzkoušejte tento neotřelý recept, který z cukety během pár minut vytvoří jídlo plné exotické vůně a výrazné chuti. Stačí pár surovin a vznikne svěží, syté jídlo, které…
Slaný závin se hodí mít vždy po ruce. Vychutnáte si ho při pohodové letní snídani, na pikniku i při posezení s hosty. Křupavé listové těsto naplňte dušenou cuketou,…
V hluboké pánvi rozehřejme máslo, vložíme nakrájenou slaninu, očistěná játra a zprudka opečeme. Přidáme jemně nakrájenou šalotku a ještě chvíli společně restujeme…
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou slaninu, cibuli a mírně orestujeme. Zelí propláchneme, necháme okapat, vložíme do pekáčku a promícháme s připravenou směsí…
Jako první si připravíme nádobu, do které nasypeme všechny suché ingredience a vše dobře promícháme. Když je vše dobře promíchané, přidáme mokré suroviny a znovu…
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, párky na 1 cm kolečka a cibuli na jemno.V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli. Přidáme párky a smažíme asi 3 min.Ztlumíme…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…