Granáty

cathleen Kuchařka: cathleen

Těstoviny 13 názorů

Suroviny

balíček těstovin
syrové brambory
párky
sůl
pepř
6 vajec
3 větší cibule
tuk na vymazání zapékací formy
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a v míse smícháme s přibližně stejným množstvím brambor nakrájených na kostičky, krájenou cibulkou, větším množstvím mletého pepře a osolíme.

  2. Dáme v zapékací míse péct do trouby.
    Když je téměř hotovo, zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme.

Poznámka

Pokud pospícháme, je možné si kostky brambor předvařit.

Tahle bašta je výborná i ohřívaná a dá se dělat i v domácí pekárně http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Granáty

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    jirih: ale protože to je krajové jídlo, granáty, tak tam jsou i těstoviny, které tam patří. Však zkuste, zapéct třeba jen malé množství - třeba vám zachutnají. ;-)

    Odpovědět

  • jirih jirih

    Kdyby tam nebyli ty těstoviny, tak bych řekl, francouzské brambory.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    tejaja: Teri, díky:-K

    Odpovědět

  • Barkris Barkris

    tejaja: díky moc za rady ;-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Barkris: nie som autorka, ale dovolím si odpovedať. :-8 Takéto vecičky pečiem vždy na strednej teplote, teda cca 170-180°C, záleží, akú máš rúru. Keďže zemiaky sú surové, peč cca 20-30 min, záleží aj na tom, či dáš do rozohriatej alebo studenej rúry. Vyskúšaj, či sú mäkké ( jednoducho pichni vidličkou, príp. ochutnaj ), potom zalej rozšľahanými vajíčkami a dopeč dozlata. Kým vajcia stuhnú. Pekáč pravdaže do stredu rúry. ;-)

    Odpovědět

  • Barkris Barkris

    Ahoj, prosím, mohl by mi někdo říct na kolik °C, na jak dlouho se to má péct? a má to být uprostřed trouby? A jak poznám, že už je to téměř hotovo? Díky za odpověď.:-K

    Odpovědět

  • smiskova.z smiskova.z

    Cathleen - tak tento recept miluju :)) bude ze mne závyslačka :-D:-Dšup do oblíbených :-))

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

    Moc nám to chutnalo to je za bodík. Jarka:-):-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathlen, dělám něco velmi podobného, jen brambory mám dopředu uvařené a vystydlé. Dávám i sýr, smetanu, petrželku a medvědí šesnek. Recept tu nakonec mám, pod názvem : Mišmaš Dáván ti boda, máme to moc rádi:yes:

    Odpovědět

  • jirka66 jirka66

    tak to se nedá nepřidat mezi oblíbené:yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    To taky můžem :-!:yes: +

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    takto toto máme také moc rádi :yes: +

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Cathleen, já teda vždy ohodnotím takové jídlo, děcka za takovou stravou kdysi mohly utlouct. Nějak podobně se dělá i grenadýr, ale bez vajec a salámu. Máš plus!!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dort granát granat marš granat dort maso v zapekací mise dorty granát děcká jídla granat na dorty masový granát granat s hraskem granáty marš recept pokrm z brambor a těstovin granáty linguini francouzsky recept šup do rúry granatý marš granatyr marš recept masový granát recept špagety s granáty a špenátem špagety s granáty dort granát postup dort + granát

Zapomněl/a jsem heslo