Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenMinutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…
Nejen s majonézou a uzeninou je možno připravovat bramborový salát. Pokud chcete inovaci a změnu, vyzkoušejte náš recept. Zálivka tvořená smetanou, česnekem, jemným…
Talíř teplé a vydatné zeleninové polévky přijde vhod v zimním období, kdy nejen zahřeje, ale i zasytí. Vyzkoušejte uvařit pórkovou polévku s kroupami, která voní po…
Celer bývá neprávem opomíjenou zeleninou. Snadno jej můžeme zakomponovat třeba i do slavnostního bramborového salátu. Chutě zeleniny se navzájem propojí a navíc je…
Bramborový salát je klasikou českých Vánoc a každá rodina má ten svůj oblíbený recept. Pokud máte rádi pestré barvy, mohl by se vám zalíbit tento salát - díky modrým…
Zkuste kuřecí játra vymazlit pečlivou přípravou a přidáním kvalitních přísad. Moravské červené víno, spaření kousků jater i konečné dochucení udělá z obyčejné lehce…
Se Štědrým dnem se pojí mnoho různých tradičních pokrmů. Jedním z nich je pak kuba s houbami. Uvařené kroupy smícháme se směsí hub, opečených na sádle a cibuli, s…
Milujete bramborové krokety, ale hledáte zdravější alternativu? Vyzkoušejte jejich pečenou verzi! Bramborové krokety z trouby jsou krásně křupavé, nadýchané a připravíte…
Základem zelňačky s houbami je dobře vyškvařená slanina s cibulí a správně zarestovaná paprika. Pokud jste stihli na podzim nasbírat a nasušit houby, právě přišel jejich…
Chlebíčky "Saira" jsou lahůdkou, která přináší nádech nostalgie. Kombinace šťavnaté sairy a majonézy na křupavé bagetě nebo plátku veky je ideální pro slavnostní stůl i…
Není snad nic snadnějšího, než k letní večeři připravit osvěžující pomazánku z čerstvých ředkviček. Jejich štiplavou chuť doplní hořčice a cibulka. Celou pomazánku pak…
Mezi oblíbené české pokrmy patří bezesporu karbanátky, které nemusí být nutně smažené, připravit se dají i v troubě. Krásně šťavnaté maso, pečené společně s cuketou,…
Zbyl vám kus pečené husy a vy nevíte co s ním? Připravte lahodnou paštiku, zalitou husím sádlem, není to nijak složité. Hotovou paštiku mažeme na čerstvý chléb a zdobíme…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…
Česnekové kuře s hráškovým pyré může být slavnostní a odlehčenou variantou oběda či večeře. Maso je díky marinádě skvěle ochucené a šťavnaté a hráškové pyré jej svou…
Tradičním novoročním obědem je čočka, která by nám podle zvyků měla přinést peníze. Polévka z čočky je vydatná, bohatá na vlákninu a snadná na přípravu. Navíc krásně…
Lahodná medová kuřecí křidýlka oceníte jako občerstvení k dobrému filmu nebo k posezení u piva. Křidýlka postačí pouze předem dát marinovat a poté připravit v…
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí…
Pokud potřebujete rychle připravit dobré jídlo, jsou bramborové noky vhodnou volbou. Ochutnejte je s listovým špenátem a hlívou, posypané strouhaným sýrem. Během chvíle…
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…
Bramborák je oblíbená pochoutka, kterou připravovali už i naši předci. Do smažené placky z brambor, česneku a majoránky můžeme připravit také náplň. Třeba i jen dušené…
Smažené kuřecí koule plněné sýrem jsou úžasně jemné, křupavé a skvěle dochucené. Příprava je rychlá a jednoduchá a kuličky rozhodně všem zachutnají. Nejlépe se k nim…
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a…