Pomerančové vafle s pomerančovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenV mléce ušleháme metlou vejce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Na rozpálený vaflovač dáme 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minutyPomeranče vylisujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V mléce ušleháme metlou vejce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Na rozpálený vaflovač dáme 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minutyPomeranče vylisujeme a…
V mléce ušleháme metlou vejce, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto. Na rozpálený vaflovač dáme 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minutyPomeranče vylisujeme a…
Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky.Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Jahody rozmixujeme, ale pozor, ne úplně do hladka, je ideální, když zůstanou kousky. Přimícháme cukr, víno, mátu, šťávu z pomeranče a limetky a velmi pečlivě promícháme.…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, přimícháme mouku smíchanou se solamylem, práškem do pečiva a nastrouhanou pomerančovou kůrou.Do těsta zapracujeme vlažné mléko,…
Nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, a 1 lžíci oleje a dobře promícháme. Kukuřičný škrob a mouku smícháme a přidáme ke kuřecím kouskům. Důkladně…
1. Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Na dno formy (vyložené peč. papírem) udusat směs dnem skleničky. Zapéct na 180°C 10 min. 2. Vařečkou nebo…
Kuřecí paličky naložíme do marinády z koření, oleje, soli a necháme marinovat, nejlépe přes noc. Do pekáče na dno poklademe nakrájenou cibuli a česnek, rozložíme…
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Filety lehce osolit a dát do pekáčku. V misce smícháme 4 lžíce oleje, štávu z citronu, štávu z pomeranče, lžičku provensálského koření, sůl, pepř a nalijeme na filety z…
Filety zbavíme kůže, pinzetou vytaháme větší kosti, nakrájíme na kostky a dáme do mixeru.K rybě nastrouháme pomerančovou kůru (1 lžičku), přidáme žloutek, drcená…
Pečená zelenina: Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Očištěný pórek nakrájejte na 10 cm špalíky a ty ještě příčně rozčtvrťte. Žampiony, ředkvičky nakrájejte na čtvrtky.…
Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou…
1 kg citrónů důkladně omyjeme, abychom je zbavili veškerých nečistot. Na jemném struhadle z každého citrónu ostrouháme pouze žlutou kůru! (Nikoliv bílou, jelikož je…
Přiveďte mléko k varu.Ve větší misce utřete žloutky s medem a přilijte horké mléko. Naplňte kelímky nebo jiné vhodné nádoby a přikryjte je víčkem. Vařte v páře (15 minut…
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Z oleje a koření připravíme marinádu. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme je marinádou.Na dno hlubšího pekáče dáme kolečka cibule, položíme na ně kolečka pomerančů,…
Troubu zapneme na 200° C vršek/spodek. Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně…
Pomeranče oloupeme a odšťavníme spolu s jablkem.Šťávu přelijeme do mixéru, přidáme koření a chvíli mixujeme. Můžeme podávat.
Troubu zapneme na 200° C vršek/spodek. Nejprve upečeme korpus - vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se solí vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a postupně…
Ovoce nakrájíme na malé kousky a na cedníku necháme okapat přebytečnou šťávu. Listové těsto rozdělíme na 2 kusy, nebo si uděláme oblíbené závinové těsto.Okapané ovoce…
Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami