

Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády
Suroviny
- 175 g hnědého cukru
- 175 g másla
- 100 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- kůra ze 4 pomerančů
- šťáva z 1 pomeranče
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g bílé čokolády
- 300 g Crème Fraiche
Postup přípravy receptu
Cukr vyšleháme s máslem a pomerančovou kůrovou. Poté vmícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi a šťávou z jednoho pomeranče. Pořádně zamícháme, abychom neměli hrudky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-35 minut. Po upečení necháme vychladnout.
připravíme krém. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a necháme mírně vychladnout. Poté vmícháme crème fraiche a krémem naplníme korpus. Zdobíme buď strouhanou čokoládou nebo jinak dle fantazie.
Poznámka od kuchařky
Cukr jsem z části nahradila sušenou stevií a zdobila jsem pravým marcipánem. Pekla jsem ve dvou silikonových formách o průměru 20 cm.
receptem jsem se inspirovala na stránkach BBCGoodFood
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády
-
Dajda: No to je vec nazoru. Tohle byl muj prvni dort a jelikoz je modra barva partnerova nejoblibenejsi, proto jsem ji volila i na dort. Ale domnivam se, ze jde spis o recept na korpus + krem nez na "modelinu" nebo barvu potahovacky/marcipanu
-
Martina: Taky bych pomerančový dort nezdobila modrou "modelínou", byť by šlo o pravý marcipán
Rozhodně mě to k ochutnání neláká. Co se týče zručnosti, je určitě co obdivovat (nebo snad závidět), ale ty barvičky ......
-
krásné barvy. Supr
-
Martina:pravy marcipan je modelina? ? to mas v hlave nejak zprehazene, ne? Nebo ze by zavist, ze neco takoveho sama neumis?
Lucasinka: moc se ti povedla musel naramne vonet pomerancem. Forma kremu misela byt nadherne svezi.
Ale musim oponovat. . . toho nejlepsiho chlapa mam doma totiz jaaaa -
... "Pomerančový dort s krémem z bílé čokolády" ... zabalený do modelíny
-