Jahodový tataráček

PatrikChefLizoTomis Kuchař: PatrikChefLizo…

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Sladká jídla 1 názor

Suroviny

300 g jahod
1 mascarpone
medové plátky ( koupí se v tesku )
vanilkový cukr
1 pomeranč
cukr krystal
1 dcl pomerančového džusu
1,5 tabulky čokolády
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, propláchneme a nakrájíme na kostky.
    Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme.
    Necháme pár minut odležet.

  2. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr.

  3. Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy).

  4. Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto).

  5. V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus)

  6. Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy.
    Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-)

    Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový tataráček

  • Severinka Severinka

    Vypadá to náramně:yes::yes::yes:, ale tento receptík si nechám na příští rok, až budu sklízet šťavnaté jahůdky z naší zahrádky:-p:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: mascarpone v tesku