Rychlá koprová omáčka
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla příjemně sladkokyselá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 324 kJ / 794 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,95 g |
Tuky | 59,73 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 44,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozpustíme máslo, přisypeme na něj mouku a osmažíme do světlé jíšky. Poté ji zalijeme vývarem. Pokud nechceme použít jíšku, můžeme máslo zalít rovnou vývarem a použít jiný způsob zahuštění.
Krok 2: Přidáme kopr (můžeme použít i menší množství dle chuti) a koření v sítku a povaříme.
Krok 3: Zalijeme sladkou smetanou a přidáme špetku sladké papriky.
Krok 4: Koření v sítku vyjmeme. Nakonec osolíme a osladíme a pokud je potřeba přidáme trošku octu.
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0M3
Moje poznámka
Rychlá koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0M3
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 22 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 1 hodinou
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 3 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 3 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 6 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 6 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Tématické fráze:
rychlá koprovka,
jak uvařit koprovou omáčku,
jak uvařit koprovku,
koprová omáčka top recepty,
koprová omáčka bez smetany,
koprova omacka ze sklenice,
zdravá koprová omáčka,
koprova omacka,
top recepty koprová omáčka,
dobra koprova omacka,
veganská koprová omáčka,
příprava koprové omáčky,
recept na koprovou omáčku,
koprová omáčka z masoxu,
koprova omacka ze suseneho kopru,
koprová omáčka kopr ze sklenice,
koprová omáčka z nálevu,
koprova omacka ze sklenicky,
koprová omáčka zdravě,
koprova omac
Suroviny:
kopr,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list,
koření nové koření,
paprika sušená sladká,
smetana sladká
Komentáře (40)