Játrová směska s jablíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenJátra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…
Z oleje a koření připravíme marinádu. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme je marinádou.Na dno hlubšího pekáče dáme kolečka cibule, položíme na ně kolečka pomerančů,…
Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Předehřejte troubu na 190 °C, hranolky z tuřínu rozložte na plech a lehce je postříkejte olejem. Dochuťte solí a pepřem, poté posypte bylinkami. Pečte v předehřáté…
Smícháme šťávy z pomeranče a citronu a osladíme. Do sklenice vložíme několik kuliček hroznu a zalijeme citrusovou směsí, vínem a limonádou. Promícháme.
Den dopředu naložíme maso. Připravíme plátky, které zlehka v sáčku naklepeme a promícháme s marinádou. Dáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v ledničce. Na marinádu…
Jahody omyjeme a rozpůlíme, polijeme je pomerančovou šťávou a necháme chvilku vychladit.Jogurt vyšleháme s cukrem, koňakem nebo rumem a se šťávou z jahod.Jahody…
Nastoruháme si kůru od pomeranče a citronu nasypeme do hrnce. Přidáme cukr vodu a přivedeme do varu.Přilijeme víno a rum.Sklenici si můžeme ozdobit pomerančem
Vodu s čajem, kořením, medem, grepovou šťávou a kousky ovoce přivedeme k varu.Provaříme asi pět minut a podáváme ozdobené kolečkem grepu, pomeranče a citronu ;) Podle…
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu,…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu,…
1) Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dortovou formu (24 cm)vymažeme olejem a vysypeme kokosem. Cukr přesypeme do větší mísy, přidáme olej a postupně vajíčka. Zamícháme a…
Na pánvi s trochou olivového oleje a másla osmahneme zprudka žraločí steaky posypané kořením. Dusíme déle, než klasické ryby. Podlejeme šťávou z pomeranče a ještě…
Máslo rozpustíme. Vše smícháme dohromady, dáme péct na teflonový plech při 100-130 °C, který postavíme do většího plechu s vodou.Ovocná omáčka: Slijeme šťávu z kompotů,…
Šťávu z pomeranče, sójovou omáčku a med umíchejte dohladka. Porce ryby omyjte, osušte, osolte a posypte drceným pepřem. Rozložte je do olejem vytřené zapékací mísy nebo…
Pomeranče rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu do misky. Zbavíme je pecek. Tvaroh vyšleháme s citronovou šťávou, cukrem a meruňkovým džemem. Do misek z pomerančů dáme…
Polníček dobře omyjeme a necháme okapat.Přidáme nakrájenou cibuli, pomeranč a přidáme ořechy.Suroviny na zálivku dobře promícháme a vlijeme do salátu. Promícháme.
1. Nakrajime si kaderavek na nudlicky,dame do varici a osolene vody asi tak na 10min.,slijeme,nechame vychladnout a vyzdimame vsechnu vodu. Rozpustime si maslo a…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 160 °C…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 160 °C…
Vymačkanou šťávu z pomerančů vaříme půl hodiny s kůrou, cukrem a vodou. Přidáme rum a brandy, dobře promícháme, přivedeme k varu a odstavíme.
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Encyklopedie bobulovin: Víte, jak vypadá josta a jak v kuchyni nejlépe využít angrešt, černý bez či rakytník?
Zeštíhlete do léta! S hubnutím skvěle pomůže obyčejný tvaroh. Jak jej nejlépe zapojit do redukčního jídelníčku?
Laďka Něrgešová prozradila recept na vláčného beránka: Ukázala i fígl, jak ho bez potíží vyklopit z formy