Bezlepkový andělský perník
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme…
Žloutky s cukrem ušlehat do pěny, přidáme pomerančovou šťávu, zamícháme, nakonec lehce přimícháme ořechy, sníh z 5 bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto je hodně…
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady…
Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Krkovici…
Kuřecí stehna osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme chleba, poklademe kousky sádla a položíme stehna. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45…
Do misky uděláme marinádu z povidel, slivovice a tymiánu. Prsa osolíme a opepříme. Marinádou potřeme prsa a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Na rozpálené pánvi…
Na velký plech dám pečící papír, který rukou lehce namočím, aby sušenky neklouzaly. Dávám střídavě světlé a tmavé bebe vedle sebe, namazané takovou silnější vrstvou…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina…
Ingrediencie vložíme v uvedenom poradí do pekárne a zapneme program TĚSTO ( pekáreň ETA ). Po skončení programu cesto vyberieme z nádoby a rozdelíme na rovnaké kúsky…
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáváme mléko, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Polovinu těsta dáme na pečící papír. Těsto potřeme…
Všechny suroviny na první vrstvu dáme do mixeru a rozmixujeme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vmačkáme rovnoměrně těsto. Natlačíme opravdu silou…
Mléko ohřejte, aby bylo teplé, ale aby nebylo horké. Droždí nadrobte do misky a smíchejte se lžící cukru. Když droždí povolí, přilijte asi ½ mléka a lžíci mouky,…
Mouku smícháme s kořením, pečicím práškem, kakaem a špetkou soli. Na chvíli odložíme a mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Prošleháme mléko s vejciK…
Syrové okrájené brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Chvilku necháme stát.Přidáme 2 celá vejce, špetku soli a promícháme.Postupně přidáváme mouku vymícháme těsto.…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme olej a vlažnou vodu. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku…
Krůtí prsa nameleme, cibuli nasekáme najemno, toastový chleba nadrobíme. Všechny suroviny smícháme a vytvarujeme kuličky o velikosti jako pimpongový míček. Dáme do…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a…
Smícháme jogurt s vejci a olejem. Přidáme mouku, cukry a zbývající suroviny. Vše pořádně promícháme.Kulatou formu (26 cm) vymažeme kouskem másla a vysypeme moukou nebo…
V nádobě smícháme mouku s práškem do pečiva, cukr, vanilkový cukr, žloutky, máslo nebo Heru a kysanou smetanu. Utvoříme těsto a dobře ho propracujeme. Rozdělíme na…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme…
Milovníky masa potěší šťavnatá dobrota v podobě vepřových žebírek. Pečená žebírka v marinádě z povidel a černého piva mají opravdu vynikající chuť a jsou skvělým tipem…