Hovězí na zelenině - netradičně

Hovězí maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 7 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 7 názorů

Suroviny 4-5 porcí

1 kg hovězí zadní
1/2 celeru
1 petržel
2 mrkve
sádlo
sůl
pepř
mouka na zahuštění
1 lžíce povidel
špetka jemně strouhaného muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
rozinky+mandle+máslo na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kousky cca 2x2 cm, osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme zeleninou – nakrájenou na větší kousky a dusíme nejméně 2 hodiny.

  2. Průběžně podléváme vodou, aby po vydušení zůstalo dost šťávy. Asi ½ hodiny před koncem přidáme asi 1 lžičku mouky, kterou jsme zamíchali v troše vlažné vody.

  3. Mezitím si povidla rozmícháme v troše vody a přimícháme skořici.

  4. Po vydušení přimícháme povidla, muškátový oříšek, rozinky+mandle, které můžeme osmahnout na másle. Chviličku provaříme a máme hotovo. Příloha: knedlík, pečivo.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kucharka-recepty.com

Možná s povidly a skořicí trochu netradiční, ale moc všem chutnalo.

Vyzkoušejte, chuť i vůně Vás překvapí.

Je škoda, že touto virtuální cestou nejde předat recept se vším všudy

Komentáře k receptu Hovězí na zelenině - netradičně

Tématické fráze: hovězí na zelenině hovězí na zelenině recept hovězí oříšek hovězí zadni na zelenině hovězí kousky na zelenině hovězí zadní recept zadní hovězí na zelenine hovězí játra na zelenině hovězí maso na zelenině hovězí oříšek recept recept hovězí oříšek netradičně hovězí klížka hovězí na zelenině recepty recept hovězí orechy netradiční recept na dušené hovězí zadní hovězí na zelenině receptt hovězí na zelenině recept hovězí zadní na zelenině hovězí zadní na zelenině recept hovězí zadní na kořenové zelenině