Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí koláčky

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ludmilazvysociny

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí těsta

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Plněné koláčky v podobě uzlíčků s různými druhy náplní jsou neodmyslitelnou součástí naší české kuchyně. Pokud je navíc po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem, budou vláčné a voňavé i další dny.

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z vlahého mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí necháme vzejít kvásek, což trvá asi 10 minut. Krok 2: Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Krok 3: Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce. Krok 4: Potom rozválíme plát, radýlkem nakrájíme na čtverečky a plníme náplní dle chuti. Krok 5: Zavážeme šátečky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pokládáme na plech vymazaný tukem. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut. Krok 7: Po vytažení z trouby potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

TIP: Víte, jak péct dva plechy najednou?

Zveřejněno 23. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6L04

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6L04

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí, máslo, sádlo, cukr, mléko, vejce, tvaroh, mák, povidla švestková, ořechy, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu