Povidlovo-ořechové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenI v jednoduchosti je krása a chuť. Příkladem jsou tyto sušenky. Jejich těsto je plné lahodného másla a namletých ořechů. Plněny jsou pikantními povidly a po upečení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I v jednoduchosti je krása a chuť. Příkladem jsou tyto sušenky. Jejich těsto je plné lahodného másla a namletých ořechů. Plněny jsou pikantními povidly a po upečení…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Makové řezy s mandlovou drobenkou jsou dokonalým spojením vláčného těsta, makové náplně a křupavé mandlové vrstvy. Tento jednoduchý, ale elegantní dezert osloví…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Bramborové placky na různé způsoby jsou klasika, kterou známe už od našich babiček. Chutné jsou i jako pečené vdolečky. Podáváme je nasladko, potřené povidly a posypané…
Také máte rádi sladká jídla? Pak ochutnejte tyto výborné vařené taštičky z bramborového těsta. Náplň tvoří povidla provoněná rumem. Taštičky podávejte posypané cukrem a…
Připravte na odpolední pohoštění ke kávě výborný křehký koláč. Pocukrovanou mřížkou těsta překrytá náplň v sobě ukrývá švestková povidla navoněná rumem a ještě navíc i…
Elegantní kynutý koláč ve tvaru hada se v tomto receptu peče v kulaté formě. Uvnitř koláče najdete lahodnou kombinaci máku, marcipánu a povidel. Koláč je proložený…
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí,…
Drobná srdíčka plněná chutnou náplní z máku a povidel připravíme snadno a rychle. Hodí se jen tak na zakousnutí ke kávě, pro návštěvu, nebo je můžeme připravit na…
Voňavé kynuté koláčky ve tvaru vajíčka jsou perfektní velikonoční pochoutkou. Nadýchané těsto, lahodná náplň a krásný slavnostní vzhled rozzáří váš sváteční stůl.
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde.Pak postupně…
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich…
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu,…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly a máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Chia semínka jsou nazývaná superpotravinou a to hlavně díky jejich benefitům pro naše zdraví. Dokáží spolehlivě zasytit, hydratují a udržují hladinu krevního cukru v…
Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou,…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Voňavé lívance s mákem a švestkovým rozvarem jsou perfektním tipem na víkendovou snídani i sladký dezert. Jemné těsto a šťavnaté ovoce vykouzlí na talíři kombinaci chutí…
Připravte si netradiční hlavní chod v podobě těstovin se švestkovou omáčkou. Sladká omáčka s povidly příjemně voní po skořici a celý chod vás překvapí svou zajímavou…
Zlatavý sladký chlebíček plněný voňavou makovou náplní a sušenými švestkami si určitě oblíbíte. Připravíte ho z kynutého těsta, které naplníte makovou náplní, a upečete…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…